Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Sari Rautio karjui ja kiroili Brysselissä

Sari Rautio tunnetaan ihmisenä, joka suhtautuu asioihin myönteisesti. Brysselin reissulla Rautio antoi tulla ihan huolella. Ja syystä. Kuva: Riku Hasari
Sari Rautio tunnetaan ihmisenä, joka suhtautuu asioihin myönteisesti. Brysselin reissulla Rautio antoi tulla ihan huolella. Ja syystä. Kuva: Riku Hasari

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) joutui kiperään tilanteeseen Brysselissä kuluneella viikolla. Hän avautui tilanteestaan heti tuoreeltaan sosiaalisessa mediassa ja sai myötätuntoa osakseen.

Mitä Rautiolle sitten Brysselissä oikein tapahtui?

Hän hyppäsi metroon päärautatieasemalla ja penkissä istuva vanhempi herra vinkkasi, että joku poika varasti Raution puhelimen.

Kuntoilija kun on, Rautio pomppasi ylös kuin vieterinainen ja juoksi pojan perään asemalaiturille. Hän sai pojan kiinni ja karjui hänelle täysillä: ”Anna takaisin mun puhelin.”

Vaikka Rautio onkin kielitaitoinen, siinä vaiheessa isot kirjaimet tulivat suomeksi. Poika kaivoi taskustaan oman puhelimensa, johon Rautio jatkoi sujuvalla Suomella, että ei kun mun puhelin.

Metrovaunun ikkunoista kanssamatkustajat seurasivat jännittyneinä tilannetta. Miten episodi päättyy?

Rautio kertoo pojan antaneen puhelimen takaisin. Rautio ei kuitenkaan leppynyt vaan karjui V-sanan päälle ja painui takaisin metroon. Siellä hän kiitteli jo sujuvasti vieraan maan kielellä vanhaa herraa tarkkaavaisuudesta.

Raution sosiaalisen median seuraajajoukko alkoi innolla muistelemaan omia ulkomaan kokemuksiaan ja suomen kielen käyttöä. Yllättävän usein suomalainen kiroilu ylittää kielimuurit. Monella on kokemus, että ei tarvitse kuin muutama kirosana päräyttää tarpeeksi kovaa, niin homma alkaa toimia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

21.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.11.2020