Kaupunkiuutiset Janakkala

Hämyisiä kaupunkikuvia Janakkalan kirjastossa

Sampo Mäkelä on innostunut akvarelleista niiden vaikeuden vuoksi. Kuva: Muu
Sampo Mäkelä on innostunut akvarelleista niiden vaikeuden vuoksi. Kuva: Muu

Helsinkiläisen Sampo Mäkelän näyttely Janakkalan kirjastossa tuo nähtäväksi illanhämyisiä kaupunkikuvia sekä rauhallisia vene- ja vesiaiheita.

– Hyvin menneen Someron kesänäyttelyn jälkeen ajattelin, että olisi kiva pitää näyttely jossakin lähistöllä ja päädyin muutaman mutkan kautta tänne Janakkalaan. On kiva tuoda töitä ihan uuteen paikkaan ja katsoa, mitä ihmiset niistä tuumivat, Mäkelä kertoo.

Mäkelän innostus akvarelleihin aloin kahdeksan vuotta sitten, kun hän maalasi vaimollensa nimipäiväkortin.

– Hän totesi, että sinähän osaat tuon homman. Asuimme tuolloin Kotkassa ja aloin maalailla sikäläisiä aiheita, merenrantaa, ja kaupunkinäkymiä. Muutettuamme takaisin Helsinkiin, olen jatkanut samoilla aihepiireillä.

Mäkelää akvarelleissa kiehtoo niiden välittömyys ja spontaanius.

– Ehkä myös niiden vaikeus tekee niistä haasteellisemman maalaustavan. Kaikki tietävät jo kouluajoista, millaista on maalata vesiväreillä hieno työ. Ei ihan helppoa, kun korjata ei juurikaan voi. Pidän myös siitä, että akvarellin ei tarvitse selittää tai julistaa mitään ollakseen hyvä. Rennosti tehty maalaus puhuu puolestaan.

Mitä näyttelyyn tulijalle on luvassa?

– Tunteella ja hyvällä fiiliksellä maalattuja katu- ja vesiaiheita. Toivon, että katsoja näkee töissäni samaa kauneutta, jota yritän maalauksissa tavoitella. Loskakelikin on viehättävä, kun sen haluaa niin nähdä.

 

Sampo Mäkelän kaupunkiaiheisia akvarelleja Janakkalan kirjastossa 22.8. asti.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset