fbpx
Kaupunkiuutiset

Hannu Lehtonen tuo lauantain toivotut Pirttikosken kesäiltaan – Konsertissa esiintyvät myös sopraano Mari Palo ja musiikkineuvos Seppo Hovi

Hannu Lehtosen laulajanura sai alkunsa Hämeenlinnan VPK:n talossa. Kuva: AP Sarjanto

Lauantain toivotut on radion pitkäikäisin yhtä mittaa jatkunut musiikkiohjelma, joka edelleen kerää kuulijoita ääniaaltojen ääreen arvuuttelemaan lauluja, niiden tekijöitä ja esittäjiä.

Lauantaina 30. heinäkuuta Pirttikosken kesäteatterilla konsertoidaan hiukan samalla teemalla, mutta esiintyjistä ei ole epätitietoisuutta, kun eri vuosikummenien suosikkeja tulkitsevat sopraano Mari Palo ja laulaja-saksofonisti Hannu Lehtonen.

Konsertin ohjelmassa edetään kevyestä klassisesta operetin ja musikaalin kautta laulelmiin ja iskelmiin.

Musiikkineuvos Seppo Hovi säestää laulajia taatulla taidollaan ja tarinoi kustakin kappaleesta, kunhan antaa ensin yleisölle mahdollisuuden muistella niiden nimiä, tekijöitä ja alkuperäisiä esiintyjiä.

Saksofonin taituri

Rimmilän kylässä lapsuutensa viettänyt Hannu Lehtonen on monien vuosien ajan tuonut kesäisen konsertin kotiseudulleen Pirttikoskelle.

– Kuluvana kesänä tuli 30 vuotta meikäläisen osallistumisesta Seinäjoen Tangomarkkinoille. Voittoa ei tullut, tuli toinen sija, mutta paljon olen saanut laulaa ja soittaa senkin jälkeen. Korona on toki meitä rokottanut, niin kuin monia muitakin esiintyjiä, mutta taas yritetään, Lehtonen sanoo.

Lehtonen on suorittanut saksofoninsoiton diplomityön Sibelius-akatemiassa ja esiintynyt useiden suomalaisten sinfoniaorkestereiden solistina sekä saavuttanut palkintoja laulukilpailuissa niin kevyen kuin klassisenkin musiikin alalla.

– Teen paljon yhteistyötä Seppo Hovin kanssa ja usein meillä on mukana myös joko Mari Palo tai Angelika Klas. Myös hanuristi Jarno Kuusisto on usein matkassa, Lehtonen kertoo.

Kotikylän lavalla

Arja Korisevan kanssa Lehtonen on esiintynyt yhdessä 28 vuoden ajan ja tänäkin vuonna kaksikolla on muutamia konsertteja vielä tulossa. Lehtosta työllistävät säännöllisesti myös sotilassoittokunnat ja sinfoniaorkesterit.

Paluu Pirttikoskelle on hänelle kuitenkin aina erityinen tapaus, sillä laulajalla on paljon kauniita muistoja lapsuudestaan

– Kesäteatterit ovat myös erityisen mukavia sekä varsin terveysturvallisia paikkoja pitää konsertteja, ja aika hyvin kuulijat ovat paikalle uskaltautuneet.

Lauantain toivotut la 30.7. kello 15 Pirttikosken kesäteatterilla (Rimmiläntie 2148).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset