fbpx
Kaupunkiuutiset

Hannu Lehtosen lauluilta 
kotikonnuilla Pirttikoskella

AP Sarjanto

Konserttilavojen suosikkibaritoni ja taidokas muusikko Hannu Lehtonen esiintyy heinäkuun lopussa tutuissa maisemissa kesäteatterin lavalla.

– Olen kotoisin Rimmilän kylästä ja kävin neljä ensimmäistä vuotta Pirttikosken kansakoulua, joten olen niin hämäläinen kuin voi olla, hän kertoo.

– Isäukko soitteli mandoliinia ja muistan yhden joulun, kun viisi vuotta vanhempi veljeni yritti sitä opetella, mutta siitä ei tullut mitään. Kun itse otin kapineen käteeni, kaikki oli jotenkin heti selvää.

Lehtonen kävi keskikoulun Iittalassa ja soittamisen kipinä vain lisääntyi. Yksi tärkeä vaikuttaja oli mestaripelimanni Uuno Latvala.

– Olihan se vähän kummallista harrastusta maalla siihen aikaan ja kaverit touhusivat ihan muita juttuja.

– Opettaja ja kuoronjohtaja Hannu Vaaramo kannusti pyrkimään soittokuntaan ja niin minä lähdin sotilasmusiikkikouluun, ensin Vaasaan ja sitten Helsinkiin.

Tie jatkui Sibelius-Akatemian kautta Lahden konservatorioon saksofonin lehtoriksi. Laulajanura lähti liikkeelle puolittain huumorimielellä.

– Olin käynyt laulutunneilla ja heittänyt pientä keikkaa erilaisten bändien solistina. 1990-luvun alussa Seinäjoen tangomarkkinat olivat kovassa nosteessa ja päätin kokeilla.

– Vuonna 1991 pääsin finaalien varasijalle, mutta vuotta myöhemmin loppukilpailuun. Tulin toiseksi, kun Pohjosen Mika voitti. Olimme tasapisteissä, mutta tuomariston vääntämisen jälkeen päädyin sitten hopealle.

Laulaja ei ole unohtanut kotikontujaan ja hän on silloin tällöin esiintynyt kyläyhdistyksen juhlissa ja tansseissa sekä Kalvolan kirkossa. Tällä kertaa hän tuo Pirttikoskelle Reino Helismaata muistelevan kokonaisuuden Unta ja totta. Esityksessä on Helismaan sanoittamia lauluja Suomi-klassikoista musikaalisävelmiin, runoja, monologeja ja pikku näytelmänpätkiä. Laulupuolesta huolehtii Lehtosen lisäksi Taina Piira. lausunnasta näyttelijä Ahti Jokinen ja juonnoista sekä säestyksestä vastaa Seppo Hovi.

Unta vai totta pe 28.7. klo 19 Pirttikosken kesäteatterissa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset