fbpx
Kaupunkiuutiset

Härkätien kamarimuusikot juhlistavat myös Sibeliusta

Härkätien kamarimuusikot kunnioittaa Suomen tunnetuinta säveltäjää neljän konsertin sarjalla. Kiertue alkaa Härkätien Kynttilästä Rengosta 25. lokakuuta sekä jatkuu Iittalan koulukeskuksessa 15. marraskuuta ja Tuuloksen seurakuntakeskuksessa 22. marraskuuta. Turnee huipentuu Lyseon vanhassa juhlasalissa 29. marraskuuta. Kaikki konsertit alkavat kello 16.00 ja ennakkolippuja saa Sibelius Centeristä sekä TV-Sävelestä.

– Kolmen ensimmäisen konsertin ohjelmisto koostuu kokonaan Sibeliuksen tuotannosta, pianisti Tuomas Nikkanen kertoo.

– Rengon tilaisuus on kahvikonserttityyppinen ja Iittalassa taas esiintyy Aulanko-kvartetti Christian Freundin vahvistamana. Myös laulumusiikkia on tarjolla.

Lyseolla kuullaan monipuolisempi kattaus eli elokuvasävelmiä Taiteiden yön kokonaisuudesta, Jarmo Sermilän teos Colours and Contrasts, Sibeliuksen yksinlauluja sekä Bachin huilusonaatti. Elokuvamusiikkia esittävät muiden muassa laulusolistit Christa Vänskä ja Marjuska Santala sekä pianisti Saila Märkjärvi. Sermilää tulkitsevat viulisti Teija Laitila, pianisti Tuomas Nikkanen ja huilussa Eeva Kunnas, joka soittaa myös Bachia yhdessä cembalisti Ulla Wirtasen kanssa. Sibeliuksen lauluja esittävät Hanna Vainionpää ja Elina Vikman.

Tärkeä panos

Härkätien kamarimuusikot -yhdistys perustettiin syksyllä 2004. Sen noin 25-henkinen jäsenistö koostuu ammattimuusikoista ja musiikinopiskelijoista, joita yhdistää soittamisen ja laulamisen riemu sekä rakkaus kamarimusiikilliseen vuorovaikutukseen.

– Hyvin monet jäsenistä opettavat työkseen ja heille on tärkeää päästä myös musisoimaan, puheenjohtaja Päivi Hirvikoski sanoo.

– Haluamme tuoda oman panoksemme paikallisen kultttuurin ja musiikin karttaan. Kaikki esiintyjämme ovat täältä tai ainakin heillä pitää olla vahvat juuret näillä seuduilla.

Hirvikosken mukaan innokkaasti aloittaneen yhdistyksen toiminta ehti muutaman vuoden jälkeen hiukan hiipua, mutta viime aikoina kamarimuusikot ovat taas aktivoituneet. Ohjelmistoa on laajennettu klassiselta puolelta musikaalisävelmiin ja tangoiltoihin.

– Haluamme olla näkyvästi tarjolla. Nettisivuiltamme löytyy esiintyjäpankki kaikille, jotka tarvitsevat musiikkia.

Lisätietoja http://harkatienkamarimuusikot.blogspot.fi/

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset