fbpx
Kaupunkiuutiset

Härkätien Kynttilää valaisevat ihmiset, eläimet ja enkelitkin

Klukkarin vanhalla tilalla asui 1700-luvulla laulava kirkonmies. Pirjo ja Hannu Latvala muuttivat idylliseen maalaismaisemaan vuonna 1983 ja tekivät paikasta ainutlaatuisen nähtävyyden ja kodin suurperheelle.

– Hämeenlinnassa asuttiin ja etsittiin paikkaa, jossa lapset voisi kasvattaa kaukana pahasta maailmasta, Hannu Latvala muistelee.

– Tila oli ollut jo vuosikymmeniä asumaton, joten hommaa täällä kyllä riitti. Minä olen kuitenkin nikkari ja vaimon kanssa olemme molemmat keräilijöitä, joten mikään kerrostalo ei olisi meille sopinutkaan.

 

Yli 100 vuotta vanha navetta on kunnostettu paikaksi, jota on vaikea sanoin kuvata. Tuhansien enkelien, pehmolelujen ja Arabian astioiden kokoelmat, kauniit vanhat huonekalut ja värikkäät tapetit saavat Härkätien Kynttilän kävijän haukkomaan henkeään. Kahvila-ravintolassa voi järjestää juhlia sekä tilaisuuksia ja alakerrasta löytyvät majoituspaikat 12 vieraalle.

– Kahvilatoimintaa aloiteltiin pienimuotoisesti vuonna 1997, ja kun vuosituhannen vaihteessa jouduin makaamaan pitkään sängynpohjalla, suunnittelin siellä tätä navettaa ja kerroin Hannulle, mitä hänen pitää tehdä, Pirjo Latvala kertoo.

– Enkelihuonekin on sitä perua, kun ylhäältä on apua tarvittu. Olen sairastanut kolme syöpää ja lonkkani leikannut lääkäri kutsuu minua käveleväksi ihmeeksi.

 

Talossa riittää ihmeteltävää. Punaisen juhlasalin lisäksi löytyy Sininen salonki, pieni Sibeliukselle pyhitetty huone ja alakerran shopissa on kynttilöitä, lahjatavaraa ja Ulla Kauhasen taidetta. Pihapiirissä on pieneläinten vanhainkoti.

– Otamme täällä vastaan lemmikkejä, joista ihmiset joutuvat syystä tai toisesta luopumaan. Meillä on täällä muun muassa liskoja, kilpikonnia ja kaneja, Miia-Eveliina Latvala luettelee.

– Olemme eläinrakkaita ja haluamme jakaa ihmisten kanssa lemmikeistä koituvan ilon. Koiria ja kissoja emme voi tänne hoidokeiksi ottaa, mutta siskoni Piia-Pauliina tekee täällä koirien trimmausta.

Härkätien Kynttilässä on 24. heinäkuuta kello 19 perinteinen yhteislauluilta. 26. heinäkuuta vuorossa on Blues-ilta, jossa esiintyvät kello 19 alkaen huilisti Tuija Tenkanen, laulaja Jamie Mäkinen ja kitaristi-laulaja Jukka Mäkinen.

Härkätien Kynttilä, avoinna ti-la klo 12-17 kesäaikaan, lisätietoja www.harkatienkynttila.com.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset