fbpx
Kaupunkiuutiset

Härmän naiset nousukiidossa

Härmän naisten valmentaja Tero Helin ja maalihai Eerika Lähdekorpi ovat onnistuneet hyvin tällä kaudella jalkapallon Kakkosessa.

Hämeenlinna

Härmän naisten joukkue on edennyt liki voitosta voittoon jalkapallon Kakkosessa. Maalihai Eerika Lähdekorpi on luottavainen, että ryhmän loistokausi päättyy nousujuhliin.

Hämeenlinnan Härmä on napannut Kakkosen A-lohkossa 15 pelistä 40 pistettä, sillä se on voittanut 13 peliä, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain yhden matsin. Härmä on tehnyt 59 maalia ja päästänyt vain kuusi.

– Meidän kokonaispeli on mennyt joukkueena hyvin puolustuksesta ja maalivahdista lähtien hyökkäykseen. Kaikki ovat onnistuneet tosi hyvin, sanoo Lähdekorpi.

Härmän valmentaja Tero Helin on luonnollisesti samoilla linjoilla.

– Meillä on ollut tosi hyvä kausi tähän mennessä. Tarkoituksena on viedä kausi loppuun samalla lailla. Peli lähti heti keväällä kulkemaan ja se on jatkunut yhtä hyvin, kertoo Helin.

17-vuotias Lähdekorpi on yltynyt hurjaan maalitahtiin, sillä hän dominoi lohkon maalipörssiä 21 osumalla.

– On helppo pelata kärjessä, kun on hyvä puolustus ja keskikenttä. En pärjää yksin kärjessä, jos ei ole pelinrakentajia.

– Minulla on ollut ehjä kausi. Kahtena edellisenä kautena minulla oli polvessa ja nilkassa vammoja. Silloin treenaaminenkin oli heikompaa. Se näkyy, että tällä kaudella on treenattu tosi hyvin ja kovaa. Tämä on ollut tähän asti urani paras kausi, Lähdekorpi summaa.

Eerika ei muista ihan jokaista osumaansa, mutta useita hienojakin maaleja joukossa on.

– Maaleja ei arvostella ulkonäöllisesti. Yksi maali on vaan maali. Tein äskettäin yhden puskumaalin Raumalla. Se jäi mieleeni, kun tuntui, että se oli urani ensimmäinen puskumaali.

– Vahvuuteni on nopeus, sillä kikkailu ei ole minun juttuni. Tykkään juosta kentällä. Minulle haetaankin läpijuoksuja. En kikkaile yksin kärjessä.

Nuori urheilija tietää, että vielä löytyy kehitettävääkin.

– Minun pitäisi mennä tilanteissa loppuun asti. Pelaaminen jää välillä vajaaksi. Kehitettävää on teknisessä pelaamisessa pienessä tilassa ja monissa muissakin asioissa.

Lähdekorpi on Parolan Visan kasvatti, joka on löytänyt yhdistelmäjoukkueiden kautta tien Härmään.

– Aloitin kolmannen vuoden Hämeenlinnan Lyseon urheilulinjalla. Minulla on kolme kertaa viikossa aamutreenit. Meidän joukkueesta linjalla ovat myös Vilma Mahlio ja Saana Tuomala. Katariina Kosolakin oli aiemmin, mutta ei ole enää, Hattulassa asuva Lähdekorpi kertoo.

Valmentaja Helin harmittelee hieman kesäkuun puolivälin kotitappiota Åbo IFK:lle.

– Hölmöilimme siinä pelissä itse valmennuksesta lähtien. Pinna olisi ollut kairattavissa, jos olisimme malttaneet emmekä olisi hakeneet voitto-osumaa. Voitto tuntui silloin mukavammalta vaihtoehdolta, mutta sitten tuli pataan, Helin sanoo.

Härmän ainoa tasapeli tuli viimeksi kotikentällä Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

– Se oli joukkueelta hieno esitys, sillä nousimme 0-2-tappiotilanteesta viidessä minuutissa tasoihin. Sen jälkeenkin oli hyviä paikkoja voittomaaliin. Tasurikin oli paljon parempi ja tuntui melkein voitolta.

– Meillä on tälle tasolle laadukkaita pelaajia, hyvä joukkuehenki ja he ovat sitoutuneita pelaamaan valmennuksen ajatusmaailmalla, Helin sanoo.

Helinin lisäksi valmennuksessa ovat mukana Juha Merisalo ja Tomi Enkkilä. Merisalo vastaa maalivahtivalmennuksesta.

– Meidän luottohahmoja ovat olleet Ella Rinta-Filppula ja näkymätöntä työtä tekevä Henriikka Taavitsainen. Oona Aaltonen ja Ella Jurvanen ovat keskikentällä esimerkillisesti ja taidollisesti tärkeitä pelaajia, Helin sanoo.

Leikkisästi äidiksi tituleerattu Laura Långvik osaa pitää pelaajat maanläheisinä ihmisinä.

Kakkosen nousukahinat ovat raakaa peliä, sillä kolmen lohkon lohkovoittajat ja paras kakkonen käyvät nousukarsinnat.

– Kausi venyy pitkälle lokakuuhun. Nyt ei ole varaa löysäilyyn, sillä ratkaisupelit ovat edessä, Helin tuumaa.

– Nousu on meidän omissa käsissä. Kun hoidamme loput pelit kunnialla, emmeköhän ole nousija, Lähdekorpi vakuuttaa.

Helin valmentaa Härmän naisia toista kauttaan. Sitä ennen hän valmensi kaksi kautta Härmän B-tyttöjä.

– Aloitin Janakkalan Pallossa. Olen valmentanut 18 vuotta. Onneksi pelaajana en tehnyt niin pitkää uraa, Helin hymähtää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset