Kaupunkiuutiset

Harmonikansoittajille SM-menestystä

Sibelius-opiston harmonikansoittajilla oli loistava menestys harmonikkayhtyeiden ja orkestereiden SM-kisoissa Imatralla. Kilpailuissa oli mukana ennätysmäärä ryhmiä (23) eri puolilta Suomea, yhteensä yli 200 soittajaa. Nuorten soittajien mukanaolo oli erityisen runsasta, mikä luonnollisesti lupaa hyvää tapahtuman jatkoa ajatellen.

Kilpailussa on kuusi sarjaa; nuorten yhtyesarja, nuorten orkesterisarja, yleinen yhtyesarja, yleinen orkesterisarja, pop/jazz-sarja ja tanssimusiikkisarja. Sibelius-opistosta oli edustus viidessä sarjassa, kaikissa muissa paitsi nuorten yhtyeissä.

Kolmen yleisen sarjan (orkesterisarja (5 ryhmää), pop/jazz-sarja (4), tanssimusiikkisarja (5)) 1. palkinnot menivät kaikki Sibelius-opiston Harmonikkaorkesterille, kuten myös kiertopalkinto, joka annetaan joka kerta orkesterisarjan voittajalle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Sibelius-opiston menestys oli myös “ennätyksiä” hipovaa; yleisessä yhtyesarjassa Parents-yhtye (5 harmonikkaa, bassoharmonikka, lyömäsoittimet) sai kolmannen palkinnon voiton mennessä Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen triolle.

Sibelius-opiston Junioriharmonikat saivat 2. palkinnon nuorten orkesterisarjassa (3 osallistujaa), voitto meni Lappeenrantaan, keski-iältään muutamaa vuotta vanhempien oppilaiden orkesterille. Junioriharmonikkojen kokoonpanossa oli 13 harmonikkaa, bassoharmonikka ja 4 lyömäsoittajaa.

Ryhmien opettajina ovat toimineet Reijo Ahonen ja Saara Pitkänen, lyömäsoittajien opetuksesta ovat vastanneet Tiia Toivanen ja Marko Aarnio.

– Koskaan aiemmin emme ole onnistuneet voittamaan tanssimusiikki-sarjaa. Tänä vuonna ei ollut myöskään yhtään jaettua 1. sijaa. Historiallinen tripla siis, soitonopettaja Reijo Ahonen iloitsee menestyksestä.

– Ohjelmisto oli hyvinkin kirjavaa kaikkien muiden paitsi tanssimusiikkisarjan sisällä. Oli klassista, kansanmusiikkia, argentiinalaista tangoa, musikaalisävelmiä, poppia ja rokkia. Tuomaristoa siteeraten mentiin Händelistä heviin saman päivän aikana, Ahonen kertoo.

– Palkintoja tärkeämpää asioita on se, että onnistuimme kovimmassa mahdollisessa tilanteessa soittamaan vuoden parhaan esityksen. Jokainen ryhmä venyi uusiin sfääreihin. Se on kova temppu kenelle tahansa esiintyjälle. Toinen aivan mahtava asia tämän ryhmän kanssa on se, että kaikki ovat täysillä mukana. Kaikki kannustavat toisiaan, ja vanhemmat ja jopa isovanhemmat ovat mukana huoltamassa kaikkia. Tällä on keskeinen vaikutus tällaiseen työhön, Ahonen kiittelee aktiivista harrastajaryhmää.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020