fbpx
Kaupunkiuutiset Hauho

Harmonikat soivat Hauhotalolla Talvisodan päättymisen muistokonsertissa

Tammer-Hanureilla on kaikkiaan 11 jäsentä. Keikkoja on vuosittain parikymmentä. Tiivistä yhteistyötä hanuristit tekevät Veikko Ahvenaisen kanssa, joka tekee harmonikkaorkestereille sopivan vaativia sovituksia suosituista kappaleista. Kuva: -
Tammer-Hanureilla on kaikkiaan 11 jäsentä. Keikkoja on vuosittain parikymmentä. Tiivistä yhteistyötä hanuristit tekevät Veikko Ahvenaisen kanssa, joka tekee harmonikkaorkestereille sopivan vaativia sovituksia suosituista kappaleista. Kuva: -

Hauholaisten hoito- ja hoivakotien asukkaat ja hauholaiset veteraanit on kutsuttu Talvisodan päättymisen muistokonserttiin Hauhotalolle ensi sunnuntaina.

Tilaisuuden järjestää Hauhotalo Oy. Ideana on tuoda esille talvisodan ajan historiaa musiikin, laulujen, tarinoiden ja runojen muodossa. Konsertin ajatuksena on liäksi tuoda kulttuuritapahtuma pitäjään, joten paikalle toivotaan myös muita isänmaanhenkisiä pitäjäläisiä.

Konsertin aloittaa tamperelainen harmonikkaorkesteri Tammer-Hanurit, joka on laajalti mainetta saavuttanut 40-vuotias, kymmenjäseninen harmonikkaorkesteri.

Orkesteri on tehnyt tiivistä yhteistyötä 30 vuotta Veikko Ahvenaisen kanssa. Nyt Hauhotalon konsertin ohjelmistossa on sota-ajan ja 1950–60 lukujen harmonikkamusiikkia: Muistoja Pohjolasta – Kodin kynttilöihin.

Orkesteria johtaa Eerik Mäkinen laulusolistina Tuula Mäkinen.

 

Muistokonsertissa esiintyy myös näyttelijä ja lausuntataiteilija Matti Nurminen, joka johdattaa yleisön sota-ajan tunnelmiin monologillaan ja runoillaan.

Lisäksi hämeenlinnalainen lauluryhmä Töpitintit tuo juhlaan oman tervehdyksensä laulamalla sekä sota-ajan että Kansainvälisen Naistenpäivän teemoihin sopivia lauluja.

Töpitintit on musiikin ja laulun harrastajista koostuva, noin 40-jäseninen ryhmä, joka ensisijaisesti musisoi ja laulaa omaksi ilokseen jokaviikkoisessa lauluillassaan. Nyt Hauhotalon konsertissa estradille nousee noin 20-jäseninen laulajaryhmä, jota johtaa Arja Lahti.

 

Hauhotalon konsertissa Tammer-Hanurit ja Töpitintit esiintyvät myös yhdessä. Yleisö pääsee mukaan yhteislauluihin.

Konsertin väliajalla on teemaan liittyvä kahvitarjoilu.

 

Talvisodan päättymisen muistokonsertti sunnuntaina 8.3. kello 16 Hauhotalossa. Pääsylippu 15 euroa. Lippuja voi varata ennakkoon sähköpostilla hauhotalo@gmail.com tai veikko.tuominen@pp.inet.fi tai soittamalla 040 4516777, 050 5580524.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset