Kaupunkiuutiset

Harmonikkaviihdettä Hauhotalossa

Harmonikkaviihteen taiturit Seppo Soittila ja Seppo Lankinen vetäisevät palkeet suoriksi keskiviikkona 9.11. Hauhotalossa klo 19. Vuosalmelta Petsamoon -konsertissaan. Luvassa on ikivihreitä sävelmiä kahdella harmonikalla soitettuna ja laulettuna. Voi olla, että muutama mukava juttukin näiltä pojilta kappaleiden lomassa kuullaan.

Sepot tekivät ensimmäisen yhteisen keikkansa yli viisitoista vuotta sitten erään pankin ja metsäyhtiön järjestämällä Metsäristeilyllä. Heti ensimmäisistä sävelistä lähtien soitto tuntui luontevalta ja loksahtavan kohdalleen, joten vuosien saatossa yhteisiä esiintymisiä on kertynyt vuosittain noin 10–15 kappaletta mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa. Seppojen harmonikat ovat soineet yhdessä niin hirvipeijaisissa ja syntymäpäivillä, kuin yritysjuhlissa, harmonikkafestivaaleilla ja laivakeikoillakin. Ja aina esiintymisiin ovat liittyneet myös laulut ja hauskat huumorijutut.

Muutama vuosi sitten tältä duolta alettiin kysellä äänitettä. Niinpä lopulta -yleisön painostuksesta, kuten he itse sanovat- Sepot astuivat tämän vuoden toukokuussa hausjärveläisen Reijo Pelkosen studion ovesta sisään ja niin syntyi Sepot-duon ensimmäinen äänilevy Vuosalmelta Petsamoon. Levy julkaistiin seponpäivänä, kesäkuun 10. päivänä. CD:llä on kaksitoista ikivihreää vanhan tanssimusiikin helmeä kahdella harmonikalla soitettuna ja kymmenen niistä myös laulettuna. Levyltä voisi poimia pari erikoisuuttakin: karjalaisesta Vuosalmen kylästä kertova harvoin kuultu Vuosalmivalssi ja loppilaisten Tapio Rannanmaan ja Esko Lindin tekemä humppa Lapin kultaa.

Vuosalmelta Petsamoon -levy on myynnissä keskiviikon konsertissa ja osa levyn kappaleista myös kuullaan tuolloin.

Konsertin lipun hinta on 10 euroa ja Hauhotalo Oy järjestää konsertin väliajalla puffetin.

Tervetuloa!

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset