Kaupunkiuutiset

Harrastajille uutta touhuamista

Steelers ei ole jatkossa enää pelkkä salibandyseura. Syksyn aikana Steelers käynnistää sekä jääkiekon että koripalloilun, viimeksi mainitun yhteistyössä Punaportin Bluesin kanssa. Steelers joutuu vaihtamaan nimeään ja sääntöjään uudistusten myötä.

– Meidän tavoitteena on nimen omaan lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen, ei kilpaurheilu. Pyrimme myös siihen, että harrastus on mahdollisimman edullista, Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen linjaa harrastustoiminnan periaatteen.

Samalla tulee selväksi se, ettei lapsia ja nuoria erotella harrastustoiminnoissa taitotason mukaan.

– Tuemme myös lasten ja nuorten monipuolista liikkumista. Kahden tai useamman lajin harrastaminen ei ole este seuran harjoituksiin tulolle, harrastustoiminnan yhtenä moottorina toimiva Teemu Kukko sanoo.

– Päinvastoin, kannustamme olemaan monessa mukana, näinhän neuvovat myös nykyiset ja entisen huippu-urheilijat. Monipuolinen liikunta on lapselle eduksi, Kukko muistuttaa. Jääkiekon harrasteryhmän pääperiaatteena on mahdollisuus harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita ja mahdollistaa monilajiharrastaminen.

Steelersin tavoitteena on myös pitää harrastuksen kustannukset mahdollisimman alhaalla, jotta lapsen liikkuminen ei olisi ainakaan rahasta kiinni.

– Yhtenä keinona kustannusten karsimisessa olisi juniori-ikäisten sali- ja jäämaksujen poistaminen. Näinhän toimitaan monissa kaupungeissa. Nuorten aktiivinen liikkuminen on enemmän kuin rahaa pankkiin panisi, Kukko huomauttaa pitkän ajan vaikutuksista.

Koripallon ja jääkiekon harrastusryhmien kokoontumisajankohdat ja ryhmien määrä tarkentuvat syyskuussa ilmoittautumisten myötä.

– Kaikkien halukkaiden pitäisi ilmoittautua juuri nyt, jotta pystymme arvioimaan vetäjien tarpeen sekä sali- ja jäävuorojen jakamisen ryhmien kesken, Noora Lavonen patistaa ilmoittautumaan seuran nettivisujen kautta.

– Ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, mutta vain tätä kautta pystymme varautumaan toimintojen järjestämiseen, Lavonen tarkentaa.

Jääkiekossa ryhmien ikähaarukat tulevat olemaan 2004–06 syntyneet, 2007 ja nuoremmat ja tarpeen vaatiessa yläkouluikäisten ryhmä.

– Tarvitsemme myös lisää vanhempia mukaan toiminnan käytännön pyörittämiseen, vaikka meillä on jo apua luvassa lajivalmennuspuolelle, Noora Lavonen toivoo.

Suomessa vahvassa nosteessa olevassa koripallossa ryhmien määrä ja ikäjakautumat niiden kesken määrittyvät ilmoittautumisten perusteella. Laji on hinnaltaan edullinen, sillä kustannuksina ovat sisäpelivarusteet ja salimaksut, jotka ovat esimerkiksi koulujen saleissa pieniä verrattuna esimerkiksi jäävuoromaksuihin.

Steelersillä on perinteisesti salibandyssa kaupunginosatoimintaa tytöille ja pojille kaupungin eri kouluilla, harrastuspelaamista Elenia-areenassa ja salibandyhallissa sekä aikuisten kuntotoimintaa.

Steelers toimii Hämeenlinnassa ja Janakkalassa.

http://www.steelers-salibandy.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset