Kaupunkiuutiset

Harvey Dent bändikisan kärkikolmikkoon

Hämeenlinnalainen punk-nelikko Harvey Dent nappasi lauantaina käydyssä Ääni ja Vimma -bändikilpailun finaalissa kolmannen sijan. Helsingin kulttuuriareena Gloriassa järjestetyssä viimeisessä erässä mitteli kahdeksan kokoonpanoa, joiden musiikkityylit vaihtelivat laajalla skaalalla sekä suomenkielisestä räpistä raikkaaseen indie-poppiin että riehakkaasta rokista metallin räimeeseen.

Harvey Dent on vuoden ikäinen kokoonpano, jonka muodostavat laulaja Aleksi Määttänen, kitaristi Arto Nyman, basisti Teemu Hirvasniemi ja rumpali Juha Aalto. Bändi on nimetty Batman -sarjakuvien erään arkkivihollisen mukaan.

Voittajan valintaan vaikuttaneeseen ammattilaisraatiin kuuluivat Janne Joutsenniemi, Harri Hakanen, Mathias Nygård ja Kari Hynninen. Muun muassa Stone-yhtyeen basisti-laulajana heiluneen Joutsenniemen mukaan Harvey Dentin musiikki oli pelkkää sarkastista haistattelua, mutta se ei estänyt esityksestä nauttimista.

Suomen punk-skene oli tämän vuoden Ääni ja Vimma -kilpailussa hyvin edustettuna, sillä hopealle kipusi kuopiolainen punkkia ja rokkia yhdistelevä Retards on the Run. Voiton vei tällä kertaa tiukan väännön jälkeen vantaalainen Bastu. Ääni ja Vimma -bändikilpailun alkukarsintoihin osallistui lähes 50 kokoonpanoa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset