Kaupunkiuutiset

Harvey Dent kisaa bändikilpailun finaalissa

Hämeenlinnalainen punk-bändi Harvey Dent selviytyi tiukoista karsinnoista Ääni & Vimma -bändikilpailun viimeiseen erään. Finaali käydään Helsingin Gloriassa 8. marraskuuta.

Harvey Dent on Aleksi Määttäsen, Arto Nymanin, Teemu Hirvasniemen ja Juha Aallon muodostama kvartetti, jonka musiikillinen erikoisala on nopeatempoinen ja aggressiivinen nyky-punk.

Kilpailun viime keskiviikkona ja torstaina järjestettyihin semifinaaleihin osallistui 18 yhtyettä, joista ammattilaisista koostunut raati valitsi finaaliin kahdeksan vakuuttavinta artistin alkua. Alkukarsintoihin osallistui aikaisemmin syksyllä yhteensä lähes viisikymmentä bändiä.

Semifinaaleissa Heta Hyttisen, Mathias Nygårdin ja Mikko Merilinnan muodostama raati kiitteli vuoden ikäistä Harvey Dentiä muun muassa solisti Aleksi Määttäsen antautumisesta ja tulkinnasta, yhteensoiton tasapainoisesta kaoottisuudesta sekä astetta syvällisemmästä filosofiasta, jonka nelikko onnistui välittämään yleisön takariveihin saakka.

Ääni & Vimma on Suomen suurin ja pitkäaikaisin nuorille suunnattu bändikilpailu. Sekä voittajat että muuten menestyneet yhtyeet palkitaan esimerkiksi studioajalla, keikoilla ja musiikkiliikkeiden lahjakorteilla.

Kilpailun kautta isommille estradeille ja maailman maineeseen on noussut esimerkiksi hämeenlinnalainen sotamaalauksilla koristettu metalliyhtye Turisas. Ääni & Vimma järjestetään yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimien sekä Nosturi Elmu ry:n kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset