Kaupunkiuutiset

Harvialan kartanon digikuvausryhmä tutkii vesivisioita

Galleria Johannassa on esillä Harvialan kartanon digikuvausryhmän näyttely ”Vesivisioita”. Näyttelyssä on Miika Heinosen, Pirjo ja Pertti Lampisen, Ilmari Luodon, Riku Onttosen, Jarkko Penttisen, Anna Saarisen ja Anne Vilkunan valokuvia.

– Kukin kuvaaja on käsitellyt vesiteemaa omalla tavallaan, ja gallerian seinillä väreilee monisävyinen kokoelma kuvia veden eri olomuotoista, Riku Onttonen luonnehtii.

Onttosta kiinnostaa luonto- ja lintukuvaus.

– Kuvaan yleensä Suomessa, joskus kauempanakin. Esimerkiksi tämä maisemakuva ”Murtumaton” on lintukuvausreissulta Norjasta, jossa kuvasin mm. lunneja.

– Kuvaan mielelläni petolintuja. Suosikkilintujani ovat kalasääkset ja nuolihaukat. Linnuista saa hienoja kuvia, kun ne saalistavat, mutta pitää olla nopea, Onttonen juttelee.

Myös Ilmari Luoto on kuvannut kalasääksiä sekä Hattulassa viime kesänä pesinyttä harmaahaikarapariskuntaa. Luoto on erikoistunut kuvaamaan myös öisin, yövalaistuksessa.

Jarkko Penttinen kuvaa vesipisaroita. Hän on rakentanut autotalliinsa tippa-automaatin ja valaisujärjestelmän.

– Kuvaan kolmella magneettiventtiilillä. Laukaisen kameran pisaran roiskahtaessa veden pinnasta. Kameran suljinajan pitää olla melko lyhyt, jotta liike pysähtyy.

– Kuvaan myös maisemaa, mutta talvella otan enemmän näitä autotallistudiokuvia, Penttinen kertoo.

Harvialan kartanon digikuvausryhmään kuuluu kaikkiaan noin kolmisenkymmentä digikuvauksen harrastajaa Janakkalasta ja Hämeenlinnasta.

– Meitä yhdistää kuvaaminen. Toimimme vapaana ryhmänä, emme yhdistyksenä. Kokeilemme erilaisia tekniikoita, jaamme kuvausniksejä, pohdimme kuvasommittelua ja kommentoimme toistemme kuvia facebook-ryhmässä. Ryhmän jäsenet tekevät toisinaan myös yhteisiä kuvausretkiä, Onttonen ja Penttinen kertovat.

Vesivisioita-valokuvanäyttely on esillä Galleria Johannassa, osoitteessa Harvialan kartano 32, Harviala 5.2. asti. Galleria on avoinna la–su kello 12–16.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset