Kaupunkiuutiset

Hattula astui nykyaikaan

Hattulan liikuntamaailma mullistui viime syksynä Juteinikeskukseen valmistuneen liikuntasalin myötä. Hattulan historian ensimmäinen erityisesti liikuntatilaksi rakennettu halli avasi harrastusmahdollisuudet periaatteessa kaikille sisäpalloilulajien harrastajille. Halli soveltuu myös muuhun kuin liikuntakäyttöön – tapahtumiin, messuihin, juhliin.

– Talvikausi kerätään käyttäjäkokemuksia ja hienosäädetään toimintaa. Ensi kesästä alkaen on isompi remmi jo päällä, Hattulan kunnan liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela sanoo.

Tähän saakka talvikaudella liikunnalliset sisäharrastukset ovat keskittyneet koulujen saleihin, missä olosuhteet ovat aivan toisella tasolla kuin nykyaikaisessa liikuntatilassa. Nykyaikaisesta liikuntatilasta on väännetty peistä kunnan päättävissä elimissä jo vuosikymmenien ajan. Nyt Hattulassa kehrätään tyytyväisyydestä.

Suuresta tyytyväisyydestä uutukaiseen liikuntatilaan kertoo myös Parolan Visan ja Pekolan Iskun jäsenistölleen tekemä kyselytutkimus:

– Juteinikeskuksen käyttäjät antoivat asteikolla 0–5:een käyttökokemuksistaan arvosanan 4,8. Samassa kyselyssä esimerkiksi Hämeenlinnan Liikuntahallien tilat saivat keskiarvoksi 3,5, Visan ja Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen kertoo. Paljon parempaan arvosanaan ei siis ole edes mahdollisuutta päästä.

Uusi liikuntatila mahdollistaa myös seuratoiminnan aktiivisemman markkinoinnin, kun tähän saakka tilapula on pitänyt sordiinoa yllä.

– Syksyn aikana perustettiin Iskuun jo kolme uutta juniorijoukkuetta, eli nyt seuratoiminnassa liikkuu noin 50 nuorta enemmän kuin aikaisemmin, Ville Karvinen kertoo.

Molemmissa seuroissa pohditaan koko ajan sitä, miten uusi tila käytetään lähivuosina vielä nykyistä paljon tehokkaammin hyväksi.

– Futsalissa se voi tarkoittaa nuorimpien harrastajaryhmien perustamista, jos kiinnostusta riittää. Seuratoimintaa yleensä uskaltaa nyt markkinoida paljon voimakkaammin, kun on hyvät tilat, Ville Karvinen kiteyttää Juteinikeskuksen merkityksen paikallisille voimaseuroille.

Hallivuorot ovat täyttyneet ilman suurempaa markkinointia lähes täyteen. Hajavuoroja sekä iltojen viimeisiä tunteja on vielä tarjolla, jos kiinnostusta riittää.

– Meillä, kuten muillakin kunnilla, on lähtökohtana se, että ensin vuoroja saavat oman kunnan yhdistykset ja seurat, seuraavaksi ulkopaikkakuntalaiset. Ketään ei siis rajata ulos vuokraajien ryhmästä, Jari Salmela kertoo.

Tämän talvikauden aikana viikonloput on varattu kokonaan turnauksia ja tapahtumia varten, mutta tältä osin tilannetta tarkastellaan uudelleen ennen seuraava kautta.

– Ensi vuodelle on luvassa paljon kulttuuritapahtumia vakituisten liikuntavuorojen lisäksi. Se on vain positiivista, koska kulttuuritapahtumillekaan ei Hattulassa ole aikaisemmin ole ollut näin hyviä tiloja, Jari Salmela jatkaa.

Kesäkauden vuorot tulevat haettavaksi kesän kynnyksellä. Todennäköistä on, että yksi osa isosta hallista on käytössä läpi kesän.

– Viereiselle liikunta-alueelle palloilukenttineen tarvitaan joka tapauksessa pukuhuonetilat Juteinikeskuksesta. Lienee luontevaa pitää myös yksi sali käytössä läpi kesän, Salmela jatkaa.

Visan ja Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen kehuukin nyt rakentunutta liikunta-aluetta erinomaiseksi kokonaisuudeksi, jota pystyvät hyödyntämään niin aktiiviharrastajat kuin vähemmän liikkuvat.

– Tällainen lähiliikunta-alue on erinomainen ratkaisu lasten ja nuorten kannalta. Kun porukka kokoontuu liikunnan äärelle, lähtevät vähemmän liikkuvatkin helpommin mukaan. Mitä enemmän lapset ja nuoret liikkuvat, sitä paremmin he voivat. Loppupelissä siitä hyötyvät myös urheiluseurat, kun liikkuvaa nuorisoa on enemmän, Karvinen pohtii.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset