Kaupunkiuutiset

Hattula juhlistaa merkkivuotta värityskirjalla

Hattulan kunnan 150-vuotisjuhlan kunniaksi Hattulan Kulttuuri- ja stipendirahasto järjesti kaikille hattulalaisille avoimen taidekilpailun ajalla 17.4.–30.9.2017. Kilpailun aihe oli Hattula ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Taidekilpailussa oli neljä sarjaa: 1–3-luokkalaisille, 4–6-luokkalaisille, yläasteikäisille ja aikuisille. Kilpailukuvat tuli toteuttaa sellaisella tekniikalla, että kuvat soveltuvat sellaisinaan värityskuviksi, sillä kilpailun parhaimmistosta on tulossa Hattula-aiheinen värityskirja.

Kilpailussa oli myös valokuvasarja kaikille ikäluokille ja valokuvasarjan parhaita julkaistaan myös kirjassa.

Eniten kilpailutöitä tuli 4–6-luokkalaisilta. Kouluikäiset osallistujat olivat Hattulan kuvataidekoulun oppilaita.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat taiteilijat Sirkku Rahunen-Ahtila ja Minttu Saarinen, valokuvaaja Markku Wiik ja markkinointipäällikkö Hannu Kaskela. Sihteerinä toimi kirjastonhoitaja, vt. Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori.

Hattulan kunnalla on kaksi kulttuurin rahastoa; Kaija Lehmuskallion rahasto ja Kulttuuri- ja stipendirahasto. Molemmat rahastot on perustettu vuonna 2011. Rahastoja kartutetaan lahjoitus- ja testamenttivaroin sekä Hattulan kunnan myöntämillä varoilla. Niitä voidaan myös kartuttaa rahastojen omalla toiminnalla, kertoo Minna Linna-Vuori.

Kulttuuri- ja stipendirahasto edistää kunnan kulttuuri- ja järjestötoimintaa ja tuo kaikenlaista kulttuuritoimintaa lähemmäs kuntalaisia. Rahastoja valvova toimikunta valitaan valtuustokausittain.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset