fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Hattula-päivät syntyi perinteisin maustein - Bussilla pääsee kiertelemään kyliä tai köröttelemään Panssarimuseoon

Hattula-päivien aikana tarjolla on monipuolista ohjelmaa. Mukana järjestelyissä ovat muun muassa Taina Heikkilä (vas.), Launo Haapamäki, Atte Peltola, Minna Linna-Vuori ja Erkki Ulamo. Kuva: Sara Aaltio
Hattula-päivien aikana tarjolla on monipuolista ohjelmaa. Mukana järjestelyissä ovat muun muassa Taina Heikkilä (vas.), Launo Haapamäki, Atte Peltola, Minna Linna-Vuori ja Erkki Ulamo. Kuva: Sara Aaltio

Tämän kesän Hattula-päivien aikana yksi uutuuksista on lauantain toripäivänä 8. kesäkuuta järjestettävä bussikuljetus.

Kunnan kehittämispäällikkö Launo Haapamäki kertoo, että idea kuljetuksiin saatiin Panssarimuseossa toripäivän aikaan järjestettävästä airsoft-tapahtumasta.

– Liikenteessä on kaksi minibussia, joista toinen kulkee Parolan keskustan ja Panssarimuseon väliä ja toinen tekee laajemman kierroksen kylillä.

 

Parolan keskustassa on ohjelmaa koko lauantain ajan. Lisäksi toripäivän kanssa samaan ajankohtaan osuu Avoimet kylät -kylätapahtuma, jonka aikana varsinkin Kosken ja Hyrvälän suunnalla on paljon nähtävää. Bussilla pääsee muun muassa siihen suuntaan ja sieltä pois.

Hattulan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori kertoo, että tämänvuotinen Hattula-päivät on rakentunut pikkuhiljaa talven aikana muutaman vakioelementin pohjalta.

Esimerkiksi Irwinin musiikkia on haluttu tuoda pitkästä aikaa esiin Ryysyrannan pitäjässä. Avajaispäivänä 5. kesäkuuta järjestettävässä konsertissa esiintyvät Ari G. ja Retee-Goodman.

Toisenlaista kulttuuria on tarjolla sunnuntaina 9. kesäkuuta Hattula-päivät päättävällä kulttuuriristeilyllä, jota luotsaa muun muassa kotiseutuneuvos Erkki Ulamo.

Risteilyllä käydään läpi Vanajaveden laakson kansallismaiseman elementtejä ja kerrostumia. Risteilylle toivotaan ilmoittautumisia Hattulan kirjastoon viimeistään maanantaina 3. kesäkuuta.

Idea risteilyyn saatiin viime kesänä järjestetyn, erittäin suositun kartanokierroksen jälkeen.

 

Hattula-päivät järjestetään totuttuun tapaan kesäkuun alussa keskiviikosta sunnuntaihin.

Torstaina mitellään Hattulan urheilutietäjän tittelistä Juteinitalossa. Puheenvuoron saa myös Hattulassa asuva entinen urheilutoimittaja Tapio Suominen. Hän kertoo urastaan ja elämästään.

Lauantaina ohjelmaa on aamuyhdeksästä alkaen sunnuntain aamuyön puolelle.

Hattula-päivien ohjelma löytyy kunnan verkkosivuilta osoitteesta hattula.fi/tapahtumat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset