fbpx
Kaupunkiuutiset

Hattula vankimmin Sauli Niinistön takana

Presidentti Sauli Niinistö sai Hämeenlinnan seutukunnalla vahvimman kannatuksen Hattulassa, kun hän sai peräti 69,9 kunnassa annetuista äänistä. Niinistö oli ykkönen kaikissa Suomen kunnissa.

Koko maakunnassa Sauli Niinistön ääniosuus oli 65,3, prosenttia. Jo edellisissä presidentinvaaleissa Niinistö oli maakunnan ääniharava.

Hattula oli seutukunnan kolmesta kunnasta ainoa, jossa perussuomalaisten Laura Huhtasaari sai suuremman ääniosuuden kuin vihreiden Pekka Haavisto. 7,9 prosenttia hattulalaisista antoi äänensä Huhtasaarelle, Haavisto sai 7,6 %.

Hämeenlinnassa Haavisto keräsi 8,3 prosenttia äänistä, Huhtasaari 8,3. Sauli Niinistön äänipotti oli 65,8 prosentin suuruinen.

Janakkalassa Pekka Haavisto sai tasan yhdeksän, Huhtasaari 8,6 ääniosuuden. Niinistön osuus oli 65,3 äänistä.

Keskustan murheenkryyniksi noussut Paavo Väyrynen keräsi kaikissa kolmessa kunnassa enemmän ääniä kuin Keskustan oma ehdokas Matti Vanhanen. Väyrynen oli kaikissa kunnissa neljänneksi eniten ääniä kerännyt ehdokas reilulla viiden prosentin kannatuksella. Vanhanen sai Hämeenlinnassa ja Hattulassa vain reilut kaksi prosenttia annetuista äänistä, Janakkalassa 3,6 prosenttia. Demariehdokas Tuula Haatainen “voitti” Vanhasen kaikissa kolmessa kunnissa noin neljän prosentin kannatuksellaan.

Nato-kannanotoilla profiloitunut RPK:n ehdokas Nils Torvalds sai kaikissa kolmessa kunnassa noin puolen prosentin kannatuksen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset