fbpx
Kaupunkiuutiset

Hattulan juhlakokous valitsi Pihlajalinnan

Pihlajalinna on jatkossakin Hattulan kunnan perusterveydenhuollon palvelujen järjestäjä. Kunnallishallinnon 150-vuotista taivalta juhlinut kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti valita Pihlajalinnan avoterveydenhuollon, hammashuollon, vuodeosaston ja kunnan työntekijöiden työterveyshuollon järjestäjäksi seuraavaksi viisivuotisjaksoksi

Pihlajalinnan voitti kilpailutuksen tarjouksen edullisuudellaan. Viisi kilpailutukseen osallistunutta yritystä oli laatumittareilla liki tasavahvoja, joten hinta ratkaisi.

Kokoomuksen Kari Ventola kuitenkin muistutti, että tilanne voi muuttua jo lähivuosina, kun sote-uudistus tulee käytäntöön ja maakunta saa palvelujen järjestämisvastuun.

– Tulevaa palveluverkkoa ei tiedä kukaan. Sen vuoksi kannattaa miettiä nyt yhdessä, miten Hattulaan saadaan jatkossakin kilpailukykyinen yksikkö, joka kelpaa myös maakunnalle. Samalla voi pohtia kunnan, Pihlajalinnan ja maakunnan yhteistä kiinteistöyhtiötä, joka rakennuttaisi uuden toimipisteen, Ventola evästi.

Eniten keskustelua synnytti jälleen vanhusten kotiateriapalvelu, jonka piirissä on nykyisellään noin 35 asiakasta. Aarre Lindemanin (sd.) viime vuonna tekemässä valtuustoaloitteessa esitettiin paluuta lämpimien aterioiden jakeluun. Nyt ateriat jaetaan kylminä.

Perussuomalaisten Seppo Söderlund esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun, mutta esitys kaatui äänestyksessä niukasti 19–16. Ryhmissä äänet jakautuivat ristiin.

Päätökseksi jäi nykyinen käytäntö, eli ateriat jaetaan edelleen kylminä.

Valtuustossa jätettiin kolme aloitetta. Seppo Söderlund esittää aloitteessaan kunnan hankintastrategian laatimista. Vasemmistoliiton Tuomas Nieminen teki kaksi koulutukseen liittyvää aloitetta. Toisessa hän esittää koulutuspoliittisen ohjelman laatimista Hattulaan. Toinen aloite esittää selvitystä siitä,, voisiko Hattula kokeilla maksutonta lukio-opetusta.

Juhlakokousta edelsi yleinen kahvitus, Tapani Markkulan juhlanäyttelyn avajaiset sekä pitkäaikaisen luottamusmiehen, harrastajanäyttelijä Pekka Laineen monologi Hattulan kappalaisen August Saxelin kokemuksista itsenäisen kunnan alkuhetkiltä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset