Kaupunkiuutiset

Mielipide: Pilattiinko Hattulan terveydenhuolto?

Kirjoittaja Hattulan Retulasta lähettää ihmettelevät terveisensä kunnan päättäjille.

Olen ollut varsin tyytyväinen Hattulan terveyskeskuksen toimintaan, ja kehottanut naapurikuntalaisiakin muuttamaan Hattulaan hyvää hoitoa saadakseen.

Vaan nyt on menty pilaamaan hyvin hoitunut homma ilmeisesti epämääräisellä sopimuksella, koska kiistellään siitä, kenen kuuluu maksaa erikoistoimenpiteet kuten kuvaukset ym.

Kokemuksemme asiassa: Menimme Pihlajalinnan Hämeenlinnan yksikössä neurologin vastaanotolle. Hän kertoi olevansa myös Hattulan terveyskeskuksen neurologi ja lähetti Hattulan kunnan terveyskeskukseen tutkimustensa tuloksena lähetteen verikokeisiin ja pään magneettikuvaukseen

Ne lähetettiin Hattulan terveyskeskuksessa toimeenpantaviksi, koska potilaalla oli kuulemma oikeus saada ne oman kuntansa kustantamina.

Labraan päästiin, mutta kun kolmen viikon kuluttua alettiin ihmetellä, miten pitkään kestää päästä magneettikuviin, saatiin kuulla, ettei sellaisia meille aiotakaan järjestää, vaan sen sijaan muistihoitajan vastaanotto.

Menimme sitten tähän hyvin tarpeelliseksi osoittautuneeseen magneettikuvaukseen omalla kustannuksella neurologin alkuperäisellä lähetteellä.

Muistihoitajalla oli käyty noin vuosi sitten, kun tämä nyt kuvauksessa selvinnyt ”vanha vuoto tai hemorraginen infarkti” oli tapahtunut.

Yrittäkää nyt hyvät Hattulan kunnan päättäjät selvittää tämä tilanne nopeasti, ettei kunnan veronmaksajien oikeuksia poljeta.

Sitten kysymys Hattulan terveyskeskukselle:

Kun keskussairaalan potilaalle sanotaan, että ”siirretään potilaan hoito ja seuranta omalle terveyskeskukselle”, tarkoittaako se, että siihen se hoito ja seuranta sitten loppuvat, kuten minun kokemukseni on, vai onko terveyskeskuksella sittenkin jokin seurantamenettely, jonka mukaan tällaiset potilaat kutsutaan määräaikaisiin seurantatutkimuksiin?

 

Kaarina Sappinen Hattulan Retulasta

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset