Kaupunkiuutiset

Hattulan kunta palkitsi kulttuurista ja urheilusta

Hattulan kunta pääsi palkitsemaan viime vuoden urheilumenestyksistä jälleen olympiamitalistin. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että freestylessä Sotshista pronssia hankkinut Lydia Lassila on Australian kansalainen, mutta hän on kirjoilla Hattulassa. Lydia Lassilalla on plakkarissaan aikaisemmista olympialaisista myös kulta ja hopea.

Lydia Lassilan aviomies on Lauri Lassila, joka menestyi omalla urheilu-urallaan kumparelaskussa. Lydia Lassila on viime vuoden paras hattulalainen naisurheilija.

Parhaan miesurheilijan pokaalin pokkasi Jukka Passila. Haulikkolajeissa kilpaileva Passila saavutti viime vuonna SM-kultaa Ala-Hämeen Ampujien joukkueessa metsästyshaulikossa. Metsästystrapissa hän osui SM-pronssin arvoisesti.

Samassa tilaisuudessa Eero Ojanen palkittiin vuoden kulttuuriteosta. Palkitsemisperusteissa todetaan, että filosofi ja tietokirjailija Eero Ojanen on monipuolinen sivistyksen puolestapuhuja, jonka laajaan tuotantoon kuuluu filosofista tietokirjallisuutta ja erilaisia paikallishistoriaa käsitteleviä teoksia. Vuonna 2014 Ojaselta ilmestyi kolme teosta: Totinen Suomen historia, Lapsen filosofia ja Valoa kansalle. Eero Ojanen oli myöst keskeinen toimija Jaakko Juteini-seuran perustamisessa.

Nuorille sekä veteraaneille

Vuoden lupaavana tyttöurheilijana palkittiin Hämeenlinnan Paukussa pelaava pesäpalloilija Anni Heikkilä. Lupaavana poikaurheilijana palkinnon sai uppopallossa menestynyt Oskari Sell.

Antti Koskinen on vuoden valmentaja. Hän valmensi Pekolan Iskun naisjoukkueen salibandyn 1. divisioonaan. Erikoisstipendit kunta myönsi Hämeenlinnan Tarmoa edustavalle pikajuoksija Hannu Hämäläiselle sekäpainonnostajan voimanostajana kunnostautuneelle Jorma Lempiselle (Tarmo).

87-vuotias Mauri Jantunen sai liikunnallisen veteraanin pokaalin.

Kunnon kuntalaisen palkinnon sai Risto Pekonen, joka toimii monialaisesti niin urheilussa kuin kulttuurin kentällä.

Vuoden 2014 urheilusaavutuksista (vähintään SM-mitali) Hattula palkitsi Simo-Pekka Aarnisalon, Antti Alarodun, Mika Hakalan, Aki Helanderin, Auli Hovikorven, Hannu Hämäläisen, Leo Kallion, Sonja Kallion, Jorma Lempisen, Jari Mantilan, Aki Ojalan, Mikko Rassin, Rami Riikosen, Pertti Salmisen, Risto Salmisen, Antti Salosen, Iida Salosen, Pekka Varjuksen, Kari Virtasen, Erkki Yli-Malmin ja Tuula Yrjölän.

Kunnan palkitsemisjuhlan uutuutena oli seurapalkintojen jakaminen Pekolan Isku palkitsi Aaro Peltoniemen vuoden iskulaisena ja Parolan Visa Esa Peltolan vuoden visalaisena.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset