Kaupunkiuutiset

Hattulan liikunta ottaa isoa askelta

Parolan Juteinitalossa tekee työtään kolme tyytyväistä miestä.

Kunnan liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela, Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen ja koulujen liikuntakoordinaattori Tristan Fay saivat talosta vierekkäiset toimistotilat, ja nyt he voivat puhaltaa yhteen hiileen entistä tiiviimmin. Mukavaa pohdittavaa heille tuovat muun muassa kesäkuussa valmistuvan Juteinikeskuksen uudet liikuntatilat ja niiden käyttö.

AIKAISEMMINKIN Salmela ja Karvinen olivat vieretysten nuorisotalossa, missä liikuntatoimi majaili 25 vuotta. Sieltä se siirtyi puoli vuotta sitten Juteinitaloon, ensin yläkertaan ja hiihtolomien aikaan lopulliseen paikkaan alakertaan. Uusiin tiloihin mennään kirjaston aulasta.

– Nyt on tosi hienoa, että voimme tarjota kaikkia liikuntapalveluja yhdestä paikasta. Juteinitalon sijainti on keskeinen, tänne on helppo tulla, ja talossa on muitakin palveluja. Pikkuhiljaa ihmiset alkavat jo löytää meidät täältä, Salmela ja Karvinen sanovat.

Seuratoiminnan kannalta on Karvisen mukaan tärkeää, että liikuntatoimi on lähellä, koska yhteistyö seurojen ja kunnan välillä on hyvin merkittävää. Joustavuutta tuo sekin, että kirjaston palvelupiste on auki kello 19:ään asti. Pisteestä hoidetaan järjestöjen välinelainaus ja avainten hallinta.

– Avainten hakijoiden ei tarvitse enää stressata, ehtivätkö he noutamaan niitä työaikana.

HATTULAN liikuntapuolella on tapahtumassa suuria, kun kylälle valmistuu Juteinikeskus, johon tulee myös iso liikuntasali. Uuden koulun pihakin tarjoaa aikanaan lapsille hyppäyksen kerta heitolla nykypäivään toiminnallisuutensa ansiosta.

– Keskus on herättänyt ihastusta. Se on hyppy 2020-luvulle, Karvinen kuvailee.

Etenkin palloilulajien harrastajille uusi sali on merkittävä juttu, sillä sen täysimittaisella kentällä pystytään pelaamaan virallisia salibandy- ja futsalpelejä.

KARVISEN mukaan Juteinikeskuksen tilojen hyödyntämistä on ehditty jo miettiä pitkäänkin.

– Ainakin salibandya voimme kehittää edelleen. Tulevaisuudessa pystymme järjestämään turnauksiakin omassa salissa. Myös futsal on iso juttu Hattulassa, sitäkin lähdemme viemään eteenpäin. Haluamme uuden hallin myötä nostaa myös salibandy- ja futsalkulttuuria kunnassa uudella tasolle ja toivomme, että ihmiset käyvät katsomassa pelejä. Pohdinnassa on myös muiden lajien, kuten vaikkapa sulkapallon kehittäminen.

– Into piukeana tässä ollaan kaikesta uudesta. Syksyllä minulle tulee 30 vuotta täyteen työtä Hattulassa, ja monella osa-alueella tämä on koko tuon ajan isoin loikka eteenpäin, Salmela sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset