fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Hattula kehittää lasten liikkumista – Päiväkotien lapset retkeilevät lähelle ja eskarilaiset saavat uimaopetusta

Hattulan Liikkuvassa varhaiskasvatuksessa on monia eri osia, kuten uimakoulu eskareille.
Marjahatun eskarit retkeilivät Haljamin uudella kodalla heti avajaispäivänä. Kotaa voivat järjestöt ja yksityiset kuntalaiset käyttää varausperiaatteella. Kuva: Tristan Fay Kuva: Tristan Fay
Marjahatun eskarit retkeilivät Haljamin uudella kodalla heti avajaispäivänä. Kotaa voivat järjestöt ja yksityiset kuntalaiset käyttää varausperiaatteella. Kuva: Tristan Fay

Eskari-ikäiset saavat tänä syksynä uimaopetusta, lasten motoriikkaa havainnoidaan ja harjoitetaan päiväkodeissa, ja päiväkotien lähiympäristöstä on tehty retkikarttoja.

Hattulan varhaiskasvatuksessa kehitetään jo neljättä vuotta liikkumista eri tavoin. Tänä vuonna liikkumista edistetään yhteishankkeella Lasten Liikunnan Tuen kanssa.

Eskarilaisille uimaopetusta

Ensi vuonna koulunsa aloittavat pääsevät nyt neljä kertaa Hämeenlinnan uimahalliin opettelemaan tärkeää taitoa. Opetuksesta vastaavat Hämeenlinnan uimaseuran opettajat yhdessä ryhmien kasvattajien kanssa. Hattulan hyvinvointikoordinaattorin Tristan Fayn mukaan lapsia ohjataan myös alkeisuimakouluihin, jotta opitut taidot pysyvät yllä ja syventyvät.

Lasten motoriseen havainnointiin ovat päiväkodin henkilökunnat saaneet perehdytystä ja koulutusta. Seurannassa ja harjoittelussa käytetään maksuttoman verkkopalvelun Skillilataamon kortteja. CP-liiton tuottamat kortit ovat kenen tahansa vapaassa käytössä.

Lähiretket kampanjana

Päiväkotien retkikarttoja laativat varhaiskasvattajat, ja lähiretket ovat kunnassa syys-lokakuun kampanjana. Kohteiden joukkoon kuuluvat muuan muassa kirjaston satutunti, lähileikkipuisto ja Haljamin kota. Niihin kaikkiin on tehty tehtävärasteja perheille.

– Retket lisäävät arkiaktiivisuutta. Itsekin päiväkoti-ikäisten vanhempana pidän innostavana sitä, että karttojen ja kuvien avulla lapsi voi konkreettisesti näyttää, missä he ovat päivän aikana olleet ja mitä he ovat tehneet. Ehkäpä lasten kanssa tulee sitten myös käytyä samoissa paikoissa kasvattajien valmistamilla rasteilla, Fay pohtii.

Kaikkien viiden päiväkodin lähiretkikartat ovat nähtävillä hattula.fi-sivustolla.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset