fbpx
Kaupunkiuutiset

Hattulassa pohditaan koulukyytejä

Hattulan kunnanvaltuustossa kokoomuksen, demarien ja keskustan rivit hajosivat keskiviikkoisessa koulukyytikeskustelussa. Kunnanhallituksen päätösesitys singahti takaisin valmisteluun äänin 20–15. Äänestyksessä ryhmäkurista ei ollut tietoakaan.

Koulukyytikeskustelu syntyi keskiryhmien vuosi sitten tekemästä valtuustoaloitteesta, jossa ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden koulukyytioikeus laskisi kolmeen kilometriin nykyisen viiden kilometrin sijaan.

Valtuustoon tuodussa kustannuslaskelmassa Kotirinteen uusi omakotialue oli otettu kustannuksiin mukaan, vaikka matkaa Parolan koululle on alle kolme kilometriä. Moni epäilikin, että laskelmassa oli ennakoitu jo matkaa uuteen Juteinikeskukseen.

Keskustan Kari Virtanen huomautti myös asiakirjojen virheellisyydestä.

– Valtuustopapereista saa kuvan, että sivistyslautakunnan päätös oli yksimielinen. Sitä ei ollut, vaan äänestyspäätös, Virtanen ripitti.

Keskustelussa perussuomalaisten Seppo Söderlund totesi kustannusten nousevan hirmuisesti, jos Kotirinne tulee kuljetusten piiriin.

Keskustan Pentti Pietilä puolestaan esitti näkemyksenään, että ”lapset kulkevat kaveriporukassa koulutien mieluusti keskenään, kunhan me aikuiset ei mennä sinne sekaan sorkkimaan”.

– Koulukyyditys on aina vanhemmille tunnekysymys, Pietilä tiivisti.

Kokoomuksen liikenneasiantuntija Jiri Kattelus piti kokouksen jälkeen pelkästään hyvänä, että asia meni uudelleen valmisteluun. Hän muistuttaa, että Parolaan valmistuu lähitulevaisuudessa liikennesuunnitelma, joka vaikuttaa myös koululaistebn liikkumiseen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset