fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Hattulasta vuoden 2019 pyöräilykunta – Hattulan malli käy esimerkiksi muillekin Suomen kunnille

Hattulassa on panostettu pyöräilyyn, mutta teknisen johtajan mukaan parantamisen varaa on vielä paljon. Kuva: Terho Aalto
Hattulassa on panostettu pyöräilyyn, mutta teknisen johtajan mukaan parantamisen varaa on vielä paljon. Kuva: Terho Aalto

Noin 9 500 asukkaan Hattulassa on rohkeasti lähdetty kehittämään uusia pyöräliikenneratkaisuja. Panostukset on huomattu ja Hattula valittiin vuoden 2019 pyöräilykunnaksi.

Olosuhteiden kehittämisen lisäksi Hattulassa osataan innostaa eri-ikäisiä kansalaisia pyöräilemään entistä useammin. Voimaa vanhuudesta -hyötyliikuntakampanja on aktivoinut eläkeläisiä, Naiset Pyörittää -ryhmä vie mukanaan maastoon sekä maantielle ja Metsäeskarit pyöräilevät yli 1000 kilometriä vuodessa. Pitkäjänteinen ja kunnianhimoinen työ näkyy valtakunnallista keskiarvoa huomattavasti korkeampina pyöräilymäärinä.

– Aivan erityisen kannustava Hattulan malli on sadoille Suomen pienemmille kunnille, sanoo valintaprosessia vetänyt Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Hattulan pyörätieverkosto on kattava, päällysteitä on uusittu ja uusia pyöräteitä on rakennettu. Samalla on hahmoteltu myös kunnianhimoisempia hankkeita, joista tärkeimpänä on Parolan keskustan ja Aulangontien yhdistävä, Vanajaveden yli kulkeva pyöräilysilta. Pyöräilyväylien hoito toimii Hattulassa ripeästi, josta on kiittäminen erityisesti kunnan varikon henkilöstöä.

– Kykymme reagoida saatuihin palautteisiin on erinomainen, useimmiten saan väyliä koskevasta palautteesta korjauskuittauksen jo saman päivän aikana, sanoo Hattulan tekninen johtaja Juha Prittinen.

– Valinta vuoden pyöräilykunnaksi velvoittaa meitä ponnistelemaan entistä lujemmin. Henkilökohtaisesti koen, että olemme käytännössä saaneet toteutettua ehkä 5 prosenttia kaikesta siitä tarpeesta, jolla voisimme pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta parantaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset