Kaupunkiuutiset

”Hauho voi olla ylpeä kolmesta koulustaan”

Hauhon Yrittäjät myönsi Niskavuorineuvoksen nimen ja arvon tänä vuonna Hauhon yhtenäiskoulun rehtori Pekka Paappaselle. Hän on työskennellyt Hauholla vuodesta 2001, vuodesta 2005 rehtorina.

Vuoden 2018 Niskavuorineuvos julkistettiin Niskavuoren markkinoilla lauantaina. Niskavuorineuvoksen tittelillä huomioidaan vuosittain henkilö, joka työllään ja esiintymisellään on tehnyt Hauhoa, hauholaisuutta ja yrittäjyyttä tunnetuksi.

 

Pekka Paappanen on kiertänyt ahkerasti paitsi kotimaata myös ulkomailla puhumassa muun muassa johtamisesta, Askelmat-ohjelmasta tai Liikkuvasta koulusta. Tilaisuuksia on kertynyt vuoden aikana kuutisenkymmentä. Yksi puhujakeikka yleensä poikii uuden.

– Viime vuoden ehkä hienoin hetki oli olla pääpuhujana Kanadassa sikäläisten rehtorien seminaarissa. Seminaariin osallistui 425 kanadalaista ja muutamia yhdysvaltalaisiakin rehtoreita.

Samalla hän kertoo aina myös Hauhon Yhtenäiskoulun tarinaa, miten Hauholla asiat on tehty.

– Kun aloitin rehtorina, oli puheenaiheena uuden koulukeskuksen rakentaminen. On ollut hienoa olla mukana käynnistämässä kokonaan uutta koulumuotoa, sanoo Paappanen.

 

Paappanen on tehnyt Hauhoa tunnetuksi useammalla mantereella. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet koulut ovat kiinnostuneet hauholaisesta tavasta rakentaa koulun piha-aluetta. Paappanen on ollut mukana yhdeksän rehtorin delegaatiossa Kiinaan ja Espanjasta on löytynyt Erasmus-vaihdon kautta ystävyyskoulu.

Google Educationin kuvausryhmä kävi Hauhon Yhtenäiskoululla ja BBC:n toimittaja Lontoosta kävi tekemässä jutun Hauhon Yhtenäiskoulusta BBC:n verkkouutisiin. Juttu sai todella paljon klikkauksia.

– Yhteydenottoja tulee eri puolilta maailmaa. Kaikkiin yhteistyöehdotuksiin emme kuitenkaan pysty tarttumaan. Täytyy miettiä mikä on järkevää ja mihin resurssit riittävät, hän sanoo.

Hauhoa Paappanen kuvaa ihanteelliseksi toimintaympäristöksi, jossa yrittäjät, seurakunta ja perheet ovat helposti saavutettavissa ja lähellä. Kaikki kokevat koulun omakseen.

– Ollaan Hauhosta ylpeitä, ja hauholaiset saavat olla ylpeitä kaikista kolmesta, hienosta koulustaan, hän sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset