Kaupunkiuutiset

Hauhon musiikkijuhlat käynnistyvät ensi tiistaina

Yleisö on ainakin lippujen ennakkomyynnin perusteella löytämässä Hauhon musiikkijuhlien konsertteihin tänä vuonna hyvin. Lisäystä viime kesän ennakkomyyntiin on ollut noin 40 prosenttia. Tapahtuma on alkanut viime vuosina kiinnostaa ihmisiä myös Hämeen ulkopuolella ja tänä kesänä paikalle saapuu myös suurempia musiikinystävien ryhmiä.

Vireän ennakkomyynnin johdosta muutamat konsertit on jo myyty loppuun, mutta esimerkiksi torstain ja perjantain kartanokonsertteihin sekä Lammin Turvantalolle lauantaiksi on kuitenkin vielä lippuja jäljellä. Kirkkokonsertteihin Hauholla, Rengossa ja Lopella mahtuu varmasti myös ilman ennakkovarausta.

Näissä kartanokonserteissa esiintyvät vuoden ”Nuoren Taiteilijan” lisäksi mm. viime vuonna maineikkaan Crusell-huilukilpailun voittanut Niamh McKenna sekä radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvensoittaja Jukka Harju, jonka kokoamassa ohjelmassa on myös hänen omaa musiikkiaan.

Kamarimusiikkiseurana näissä konserteissa on joukko Hauhon musiikkijuhlien vakiovieraita sekä ensimmäistä kertaa festivaalilla vieraileva pianisti Mirka Viitala.

Hauhon musiikkijuhlien konsertteja kuullaan vuonna 2018 Hämeenlinnan alueen lisäksi myös hieman totuttua etelämpänä. 17. kertaa järjestettävä tapahtuma alkaa Lopen kirkossa tiistaina 3.7. klo 19.

Tiistai-illan konsertissa esiintyy nuorten lahjakkuuksien muodostama Seele-kvartetti, yhdessä alttoviulutaiteilija Teemu Kupiaisen kanssa. Seele-jousikvartetin alttoviulisti Kristian Sallinen on myös Hauhon musiikkijuhlien ”Nuori Taiteilija” vuonna 2018.

Vuoden stipendiaatti esiintyy myös omassa resitaalissaan Hahkialan Kartanossa perjantaina 6.7. klo 14 yhdessä pianisti Matilda Kärkkäisen kanssa.

Seele-kvartetti esiintyy myös lauantaina 7.7. viime kesänä konserttipaikkojen joukkoon liittyneellä Lammin Turvantalolla. Nuorten lahjakkuuksien kanssa samassa konsertissa esiintyy myös festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo, joka esiintyy myös Rengon kirkossa keskiviikkona 4.7. ja Hauhon kirkossa perjantaina 6.7.

Hauhon musiikkijuhlat vuonna 2018 päättyvät lauantaina 7.7. kahdessa loppuunmyydyssä Hahkialan Makasiiniklubin konsertissa Jukka Perko ja Johanna Iivanainen kumppaneineen.

Festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2002, sen perustivat ja sen suunnittelusta vastaavat sellisti Mikko Ivars ja alttoviulisti Olli Kilpiö.

Hauhon musiikkijuhlien lippuja myydään Ticketmasterin myyntikanavien kautta.

Lisätietoja. www.hauhofestival.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset