fbpx
Kaupunkiuutiset

Hauhon nuorille luvassa kesätöitä

Hauhon Säästöpankkisäätiön lahjoittamalla määrärahalla työllistetään Hauholla ensi kesäkuussa 15–17-vuotiaita nuoria. Nuorten työllistämisjakson takana on myös Oma Säästöpankki ja käytännön toteutuksesta vastaa Hämeenlinnan 4H-yhdistys ja sen Tikki-työpaja.

– Kesätöiden hankkiminen on etenkin 15–17-vuotiaille hanakalaa, kun se on sitä jo täysikäisille. Tämä on mielestämme järkevä tapa johdattaa nuoria kohti työelämän haasteita, säätiön puheenjohtaja Jukka Pietilä perustelee 5 000 euron rahoitusta.

Summalla saadaan kymmenelle nuorelle töitä viikon ajaksi. Viisituntisten työpäivien tuntipalkka on noin 7 euroa. Nuoret valitaan avoimen hakemuksen perusteella.

– Hakemuksessa kannattaa osoittaa vakuuttavuutta, sillä itse hakemus on ainoa valintaperuste, 4H:n kehityspäällikkö Arto Mäkinen sanoo.

Työllistettävät keskittyvät Hauhon taajaman siivoamiseen ja istutusten tekemiseen. Myös uimarantojen kohentaminen on ohjelmassa. Nuorille annetaan myös tietoiskuja työsopimuksista, -ehdoista ja -hakemusten laatimisesta.

– Kun syntyy ideoita hyvistä työkohteista, niin ilmoitusta vain meille yhdistykseen, niin puntaroimme asiaa tarkasti, Mäkinen lupaa.

Työviikot ovat viikoilla 23 ja 24.

Hakemukset 27.4. mennessä. Tiedustelut Arto Mäkinen, puh. 040-849 4369.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset