Kaupunkiuutiset

Hauskanpito saa olla terveellistä

Keksikadun päätyyn Kantolaan on ollut kesän rakenteilla uusi huvittelupaikka.

Sisäseikkailupuisto kantaa nimeä Touhutalo, joka avataan lokakuun puolivälissä samaan teollisuusrakennuksen, jossa toimii muun muassa Hämeenlinnan Suurkirpputori.

Sähkö- ja ilmastointityöt ovat pulkassa, ja reilun 700 neliömetrin kokoisen hallin maalausurakka loppusuoralla. Halli sai viikonloppuna väriä ja sarjakuvamaisia mereneläviä seinilleen meriaiheisen teeman mukaisesti.

Tapetointitöistä tavoitetun Touhutalon toimitusjohtajan Pasi Ritan mukaan sisäseikkailupuisto painottuu liikunnalliseen hauskanpitoon.

Kyseessä ei ole lapsiparkki, vaan koko perheen yhteinen ajanviettopaikka, jonne pääsee seikkailemaan lattiasta kattoon enimmillään 150 lasta kahdeksi tunniksi kerrallaan.

– Touhutalo on suunnattu lapsille ja lapsenmielisille. Kaikki labyrintit ja liukumäet kestävät myös aikuisia, jotka pääsevät lasten seurassa touhuamaan ilmaiseksi.

Touhutaloon mahtuu muiden muassa monenlaista sokkeloa, kiipeilytelinettä ja -seinää, liukumäkeä sekä pallomerta. Valmisteilla ovat myös kaksi synttärikabinettia ja luomukahvila.

Kolmas puisto

Ritan mukaan Touhutalo kilpailee perheiden ruutuaikaa vastaan. Ajatuksena on, että hauskanpito saa olla terveellistä.

– Tenavat tykkäävät touhuta ja kiipeillä, kunhan tarjonta on mielenkiintoista ja turvallista. Nyt ei tarvitse roikkua lepikossa selkänahasta, kuten minun lapsuudessani, hän naurahtaa.

Ritaa ei huoleta, että Kantolan Touhutalon sijainti on hieman syrjässä ydinkeskustasta.

– Kouvolaan 2011 perustetussa Touhutalossa temmelsi viime vuonna 20 000 lasta, vaikkei se sielläkään aivan keskustassa ole.

Hämeenlinnaan valmistuva Touhutalo on järjestyksessään kolmas, heti Seinäjoen (2012) jälkeen.

Touhutalon kaavaillaan olevan avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10–19. Maanantait pyhitetään siivous- ja huoltotöille.

– Aikataulussa ollaan. Syyskuun aikana olisi vielä asennettavana 18 000 kiloa seikkailupuistoa, Pasi Rita kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset