fbpx
Kaupunkiuutiset

Haussa iso joukko 
nuoria tanssimaan

Tanssimisesta kiinnostuneiden nuorten hämeenlinnalaisten kannattaa tarttua tilaisuuteen. Elenia-areenassa esitetään keväällä teos, johon pääsevät innokkaat 14–29-vuotiaat mukaan – vaikka ei musiikin tahtiin liikkumisesta olisi edes aiempaa kokemusta.

Kyseessä on esitys, jonka Hämeenlinna-Vanajan seurakunta yhdessä Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön kanssa tuottaa Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi. Samalla juhlistetaan reformaatiota, sillä ensi vuonna on kulunut 500 vuotta siitä, kun Luther naulasi teesinsä kirkon oveen.

Esityksen musiikkina soi, toistaiseksi salaisuutena pidettävän suuren orkesterin soittamana, Igor Stravinskyn Kevätuhri, josta on muunneltu näytökselle nimi Kevään rytmi. Koreografian tekee ja tanssijat harjoituttaa Sami Saikkonen. Hän sanoo olevansa innostunut työskentelemään nuorison kanssa, ja Stravinskyn musaa hän pitää huikeana ja niin törkeän hyvänä, että jo itsessään se kantaa.

– Nuoret ovat siitä kivoja, että he ottavat kiinni vastuusta, kun sitä heille antaa. Mutta ensin heille on opetettava harjoittelun koko työtapa, joka vaatii kurinalaisuutta. Omakin mieli ja silmät pysyvät nuorten kanssa kirkkaana, hän pohtii.

Seurakunnan johtajava Heikki Seppänen on tyytyväinen, että Saikkonen saatiin tekijäksi jälleen kerran hämeenlinnalaiseen produktioon. Saikkonen taas sanoo, että on varmaan Sibelius-säätiön Erkki Korhosen vika, että hän aina palaa kaupunkiin.

– Tiedän, että Sami on hyvä tällaisissa erikoisproggiksissa, Korhonen kehuu.

Seppänen vertaa tulevaa esitystä Berliinin filharmonikkojen tempaukseen, jossa sikäläinen koulun oppilaat kutsuttiin orkesterin soittaman musiikin tanssijoiksi.

– Meillä koko kaupungin nuoret pääsevät mukaan. Tanssi ja musiikki ovat väline, jolla saamaan ihmiset tekemään yhdessä. Jos vähänkin kiinnostaa, parempi tulla mukaan kuin jättää tulematta, hän kannustaa.

Seurakunnan viestintäpäällikkö Mikko Hietaa kertoo, että Ylen kanssa on ollut neuvotteluja esityksen saamisesta valtakunnan televisioon. Myös muita laajempia esiintuloja Kevään rytmille saattaa olla poikimassa.

Elenia-areenassa Kevään rytmi nähdään 28. ja 29.4. Harjoitukset alkavat marraskuussa. Mukaan tanssijaksi voi ilmoittautua nettisivuilla www.hameenlinnanseurakunnat.fi/ilmoittaudu. Kevään rytmillä on myös omat Facebook-sivut.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset