Kaupunkiuutiset

Havina vaihteeksi hevinä

Hattulalaisen naiskuoron Havinan laulajat kaivavat kätköistään mustia vaatteita, maihareita, nahkaa ja niittivöitä.

Tulossa on heille ainutlaatuinen The Konsertti – jotain ihan muuta kuin hempeitä rakkausballadeja. Kuoro haluaa karistaa hetkeksi pehmoilun ja astua uusiin ulottuvuuksiin Havinaa hevinä -esityksellään.

– Nyt ei hempeillä. Täältä tulee asenteella ja kovaa, naiset lupaavat.

KUORON jäsenet valmistautuvat innolla keikkaansa, joka pidetään 23.4. Hämeenlinnan Palokunnantalossa. Kun he tapaavat tulevalla keikkapaikallaan, jo ulko-ovelle asti kuuluu iloinen remakka.

– Olemme räväkkää porukkaa ja nauramme koko ajan. Meillä on kivaa yhdessä, ja se näkyy myös esiintymisissämme. Olemme vähän kuin sisarkunta, kuoron puheenjohtaja Hanna Lindroos kertoo.

Lindroos on laulanut Havinassa 5 vuotta, Pipsa Keski-Rauska on ollut mukana 15 vuotta ja Kristiina Hanhimäki 10 vuotta.

– Olemme enemmän kuin vain kuoro. Porukan rikkaus on, että siihen kuuluu eri elämäntilanteissa olevia eukkoja, Keski-Rauska sanoo.

– Nauramme itsellemme, olemme rohkeita ja kokeilunhaluisia, emmekä ollenkaan ryppyotsaisia, Hanhimäki lisää.

LAULAMINEN meinaa naisten mukaan joskus harjoituksissa jäädä toissijaiseksi, kun juttelemista ja hassuttelua olisi aina niin paljon samanhenkisten ihmisten kesken. Mutta kuoron johtaja Jani Laaksonen osaa pitää porukan hyvin aisoissa.

– Nytkin rupesimme heti yhdessä pohtimaan ja suunnittelemaan, mitä puemme hevikonserttiin päällemme. Loppumetreillä kuitenkin aina ryhdistäydymme, he nauravat.

Palokunnantalon hevi-illassa kuullaan tuttuja ulkomaisia ja kotimaisia kappaleita, jotka on sovitettu heviversioiksi naiskuorolle.

– Keikkamme ei todellakaan ole mitään pönöttämistä. Toivomme, että laulut sytyttäisivät myös yleisön. Heviteemalle on tilausta, kuorolaiset uskovat.

HAVINALAISET eivät laula ainoastaan laulamisen ilosta ja helpoimman kautta, vaan he toivovat myös kehittyvänä harrastuksessaan. Tätä toivetta palvelee eri musiikkilajien harjoitteleminen ja esittäminen.

– Haasteita saa olla, emme halua vain lauleskella. Jani on saanut meihin hyvää buustia. Hän on ammattimies ja laulaa itsekin muun muassa Savonlinnan oopperakuorossa, he kehuvat.

Kesän ajan kuoro pitää aina taukoa, ja silloin naiset päivittävät kuulumisensa perinteisellä retkellä Mierolan sillalle. Syksyllä suunnitelmat keskittyvät jälleen uuteen joulunajan konserttiin.

Havina hevinä -konsertti la 23.4. klo 18 Hämeenlinnan Palokunnantalossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset