Kaupunkiuutiset

Havinavision hakee kaikkien aikojen euroviisusävelmää

Kulisseissa käy melkoinen kuhina, kun yli 30 henkinen naiskuoro Havina valmistautuu kaikkien aikojen viisukevääseen. Havinan tavallisten kuoroharjoitusten ohella valmistellaan poikkeuksellisesti myös koreografioita, rekvisiittoja ja postikorttivideoita. Yleensä Euroviisuja kliseineen valmistellaan vuoden päivät, mutta nyt Havina tekee valmistelut kappaleharjoituksineen yhdessä keväässä. Liikkeelle on lähdetty hyvästä ideasta, kaaoksesta ja ulkoa opettelemisen tuskasta. Lopputuloksena on kuitenkin viihdyttävä ja yllätyksellinenkin kuoromusiikkikokonaisuus, Havinavision – Itke en, kun loppuu tää, jonka suora lähetys on huhtikuun lopulla Palokunnantalolla Hämeenlinnan keskustassa.

Konsepti, jossa solistin virkaa toimittaa naiskuoro, on Havinalle tuttu muun muassa jo vuoden 2016 Havina Hevinä -konsertista. Kuten silloin, myös nyt on luvassa kuorotoimintaa uudistava spektaakkeli, jossa nuotit on jätetty syrjään ja tilalle tuotu viisuhittien ilo.

– Näissä viisuissa Suomi ei voi menestyä huonosti, kuorolaiset naurahtavat.

Havinavision-konsertin tarjonta pohjautuu kotimaisiin euroviisukappaleisiin ja -ehdokkaisiin, mutta mukana on myös muiden maiden kappaleista tehtyjä käännöksiä.

 

Vanajaveden opiston alainen kuoro muodostuu kirjavasta joukosta Hattulan ja Hämeenlinnan alueella asuvia naisia ikään tai ammattiin katsomatta. Heitä kuitenkin yhdistää rakkaus musiikkiin ja yhdessä tekemiseen.

– Ilman kuorolaisten heittäytymistä ja kuoronjohtajamme sallivaa asennetta tämänkaltaista konserttia ei olisi mahdollista toteuttaa. Joukossamme on myös niin sanottuja Euroviisu-fanaatikkoja ja -tietäjiä, mikä antaa omien Euroviisujen järjestämiselle mukavasti lisäkipinää, kuoron puheenjohtaja Tiina Linnaketo kiteyttää.

Kuoron taiteellisena johtajana on syksystä 2013 toiminut Jani Laaksonen, joka laulaa itsekin muun muassa Tampere Cappellassa, Tampereen oopperan kuorossa ja Apollo Vocal Ensemblessä. Kuoronjohtajan monipuolisuus ja osallistuvuus saavatkin kuorolaisilta kiitosta.

Kuten tavallisissakin Euroviisuissa, myös Havinavisionissa yleisö pääsee äänestämään voittajakappaletta. Konsertti- ja äänestyspaikan löydät Hämeenlinnan Palokunnantalolta 28.4. klo 17. Tarkemmat tiedot konsertista naiskuoro Havinan Facebook-sivuilla.

 

Jenni Komulainen

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020