fbpx
Kaupunkiuutiset

Hävittäjä-ässä kohtasi jälleen Hanssin-Jukan

Lentolaivue 24:n viimeinen ässä, Kosti ”Koso” Keski-Nummi on seurannut mielenkiinnolla Hanssin-Jukkana tunnetun DC-2 koneen vaiheita ja sen sijoittamista Hämeenlinnaan kauppakeskus Tuuloseen.

Juuri Hanssin-Jukka on se kone, jolla Keski-Nummi nuorena hävittäjälentäjänä matkasi Saksaan noutamaan Messerschmitt-hävittäjäkonetta.

Bf 109 Messerschmitt on yksi toisen maailmansodan ehkä legendaarisimmista hävittäjistä, joita Suomeen ostettiin Saksasta yhteensä 164 kappaletta. Keski-Nummen ja Hanssin-Jukan tiet kohtasivat ”Mersunhakureissulla”.

– Hanssin-Jukassa ei ollut silloin matkustajille istuimia, vaan kuusi hävittäjälentäjää lepäsi koneen rahtitilan lattialla matkan Itämeren yli Saksaan. Heti kun Saksan kamaralle päästiin, hypättiin saman tien Messerschmitin ohjaimiin paluumatkalle suuntana Malmin lentokenttä, Kosti Keski-Nummi kertoi.

Paikan päällä Tuulosessa veteraania olivat vastaanottamassa kauppakeskusisäntä Vesa Kaloinen sekä Hanssin-Jukan perinneyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Salomaa.

Keski-Nummi kertoi ajatuksiaan lentämisestä museokoneelle varta vasten rakennetussa hallissa. Moni kävi myös tervehtimässä veteraania sekä vaihtoi ajatuksia hänen kanssaan.

Kirjoittaja Jari Välkkynen on ilmailun harrastaja.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset