Kaupunkiuutiset

HawuJoulu luottaa kotoisaan tunnelmaan

Hawujoulu järjestetään Hauhon kirkonkylän raiteilla ja kujilla jo kuudettatoista kertaa. Joulukauden avaus on vuodesta toiseen pidetty rauhallisen tunnelmallisena, ja sitä se on myös tänä vuonna.

Kotoisuutta eivät häiritse markkinahumu tai rihkamakauppa.

– Tunnelma on tärkeintä. Olennainen osa tapahtumaa on ulkoilu. Väki tepastelee raitin raikkaassa maalaismaisemassa, ja tuttuja tavataan kiireettömässä ilmapiirissä, pikku puoteihin poiketaan kahville, lounaalle, ostoksille tai ihan vaan katsomaan ja ihastelemaan, puheenjohtaja Leni Lustre-Pere HawuJoulun järjestävästä Hauhon Rouwasväen yhdistyksestä kertoo.

Hawujoulussa on mukana laajasti koko kylä, Hauho-Seurasta, seurakunnasta ja yrityksistä lähtien. Koululuokkia on kerryttämässä leirikassojaan myyjäisillä ja makkaroiden grillauksella, ja samalla koululaiset oppivat yrittäjyyden alkeita.

Talojen asukkaat tekevät jäälyhtyjä ja havukoristeita, ja ovatpa he avanneet aittakahvilankin kävijöitä varten. Myös kirkko pitää aina päivän aikana ovensa auki.

Aidon tunnelman ohella HawuJoulun pitkän iän salaisuus on Lustre-Peren mukaan se, että myyntipaikat on pidetty edullisina. Ulkopaikan saa 15:llä ja sisäpaikan 20 eurolla.

– Kun paikat ovat halpoja, käsitöitä ja leivonnaisiakin voi myydä kohtuullisella hinnalla. Kaikki on kotoisaa ja itse tehtyä. Aiempina vuosina myytävänä on ollut muun muassa puuesineitä, sukkia, tumppuja, räsymattoja, joulukoristeita, Lustre-Pere luettelee.

Viime vuonna kirkon vieressä oli ensimmäistä kertaa parkkeerattuna punainen joulupukin kuorma-auto, sillä Hauholla sijaitsee Korvatunturin välivarasto aattokiireiden helpottamiseksi. Lapset olivat aivan innoissaan moottoroidusta Petteristä, ja tänäkin vuonna he saavat nähdä auton, jonka lavalla on isoja lahjapaketteja. Pukki jakaa heille karkkeja.

Suojamäen talossa pidetään joulumarkkinat onnenpyörineen. Sisällä on käsityöläisiä ja kotitekoisten jouluherkkujen valmistajia tuotteineen. Myös Hauho-talossa on myyjäiset, ja seurakuntatalossa on tarjolla joulupuuroa ja partiolaisten myyjäiset.

Talviseisauksen päivänä juuri ennen pyhiä Hauhon kirkossa kuullaan Pieni Joulusoitto kynttiöiden loisteessa. Konsertti on järjestetty jo vuosien ajan Rouwiksen, Hämeenlinnan kaupunginorkesterin ja Hauhon seurakunnan yhteistyönä.

Konsertin solistina on tänä vuonna nuori viulistilahjakkuus Mikael Stoor. Melodisen musiikin säveltäjäniminä ovat muun muassa Mendelssohn, Schubert ja Rameau.

– Hauhon kirkon kuori on erinomainen paikka jousikokoonpanoille – akustiikka on loistava, ja sävelet soivat pehmeästi keskiaikaisen kirkon holvikaarissa. Koska konsertti kestää alle tunnin, eikä siellä pidetä puheita, lapsetkin jaksavat olla mukana, Lustre-Pere sanoo.

Pieneen Joulusoittoon järjestetään perinteisesti bussikuljetus Hämeenlinnasta. Auto lähtee Wetterhoffilta kello 17.

HawuJoulu Hauhon kirkonkylässä la 9.12. kello 9-14.Pieni Joulusoitto Hauhon kirkossa to 21.12. kello 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset