Kaupunkiuutiset

Heidi Herala peilinpitelijänä

Tervakosken Seuratalon elokuvateatterin lavalla nähdään lauantaina 18.2. klo 18 upea Heidi Herala koskettavalla monologillaan Peilinpitelijä.

Herala syöksyy kiehtovasti Marja-Liisa Vartion (1924–1966) omaleimaisen väkeviin ja hienovaraisiin runoihin, ja luo säkenöivän ja sensuellin tarinan oman kuvan hakemisesta.

Herala taluttaa monologissaan näyttämölle kumaran ja hauraan vanhan naisen. Valkoisen lierihatun alle kätkeytyneet muistot eletystä elämästä heräävät eloon ja säkenöivät mielessä kirkkaammin kuin nykyhetki, kunnes mieli alkaa sekoittaa niitä toisiinsa. Vanhus protestoi vääjäämätöntä ajankulua vastaan milloin koomisen, milloin kipeän tunnistettavasti – onko ihmisarvo siitä kiinni, kuinka suoraksi pikkurilli ojentuu nokkamukista juodessa?

Heralan Peilinpitelijä on vastakohtien ja kontrastien kudelma, jossa huumori on loimilangoista herkullisin.

Peilinpitelijä on Marja-Liisa Vartion runoihin pohjautuva draamallinen esitys, jossa mielen myyttinen fantasiamaailma, todellisuus ja unet saavat vastaansa niin hurjia kuin koomisiakin elementtejä.

Taiteellinen suunnittelu ja rooleissa: Heidi Herala. Ohjaus ja lavastus: Heidi Herala ja Heidi Räsänen. Maalaukset: Markus Jäntti. Äänisuunnittelu: Tuomas Fränti.

Tapahtuman järjestää Janakkalan kunta. Liput 20 €, ovelta (käteinen, pankkikortti, Smartum käy maksuvälineenä).

Heidi Herala: Peilinpitelijä, Tervakosken Seuratalo/Kino Tervakoski, Seuranaukio 3, la 18.2. klo 18–19.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset