Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Heidi Kyrö ja XL Sami ottavat kantaa – Idea singlestä syntyi takahuonekeskusteluissa

Sami Huhtala tunnustaa aluksi pelänneensä omaa laulusuoritustaan, mutta Heidi Kyrön ja muiden ammattilaisten tukemana syntyi jotakin, josta hän voi nyt olla ylpeä. Kuva: AP Sarjanto
Sami Huhtala tunnustaa aluksi pelänneensä omaa laulusuoritustaan, mutta Heidi Kyrön ja muiden ammattilaisten tukemana syntyi jotakin, josta hän voi nyt olla ylpeä. Kuva: AP Sarjanto

Laulaja Heidi Kyrö ja stand up -koomikko XL Sami eli Sami Huhtala ovat yhdistäneet voimansa uudella Suruu sydämellä -singlellä.

Huhtala oli ”taustatanssijana” ja erilaisissa rooleissa Kyrön showssa viime kesänä. Keikkojen ohessa puhuttiin vakavistakin aiheista, kuten yksinäisyydestä, kiusatuksi tulemisesta ja syrjäytymisestä.

Koomikko vakavana

Keskusteluista syntyi biisiaihio, jonka sanoitti lauluksi Sana Mustonen ja sävelsi Janne Saksa.

– Vaikka roolihahmoni on rivosuinen hauskuuttaja, on olemassa myös asioita, joista XL Sami ei laske leikkiä, Huhtala tuumaa.

– Saatuani demon pidin biisiä niin hyvänä, että ajattelin jäädä siltä pois. En ole laulajana mikään ammattilainen ja pelkäsin pilaavani biisin.

Huhtala kuitenkin puhuttiin ympäri ja nyt hän sanoo olevansa lopputuloksesta todella ylpeä.

Lapsikuoro mukana

Laulua voisi kuvailla hymniksi välinpitämättömyyttä vastaan. Kappaleen kertosäkeessä lauletaan: ”Eikö kellot soi kellään, sill´on suruu sydämellään, miksi aina teeskennellään, ettei kukaan huomaa.”

Single on ensimmäinen levytetty duetto Kyrön pitkällä uralla.

– Laulu on hieno ja koskettaa minua syvältä, sillä itsellänikin on kokemuksia koulukiusatuksi tulemisesta ja yksinäisyydestä, Kyrö sanoo.

– On kunnia saada olla mukana. Singlellä kuullaan myös hämeenlinnalaista lapsikuoro Aurorinaa ja oli hienoa seurata heidän tunnelmiaan. Hekin kokivat tekevänsä omalla panoksellaan jotakin tärkeää.

Uunituoreesta singlestä kuvataan vielä video ja julkaisua voidaan odotella kevään aikana.

Keikkaa pukkaa

Sami Huhtala on penkkipunnerruksen moninkertainen maailmanmestari, joka on työskennellyt myös näyttelijänä ja stunt-miehenä. Pari vuotta sitten hän julkaisi ensimmäisen singlensä Ysärikroppa, jota seurasivat muun muassa kappaleet Kasvutarina, Vaimoni ja Burana.

Samoihin aikoihin auennut lavakoomikon ura on lähtenyt lentoon, sillä mies tekee vuosittain noin 150 keikkaa.

– Koen aika paljon kehittyneeni siinä lajissa , luen yleisöä paremmin ja pystyn jopa improvisoimaan. Koomikkohahmoni on kuin hormoneihin höyrähtänyt Aku Ankka, joka dissaa vain itseään ja on hölmömpi kuin yleisönsä.

Tosi-tv jäi väliin

Heidi Kyrö on vuoden vaihteessa päättyneen radiojuontajan pestinsä jälkeen keskittynyt taas musiikkiin ja laulunopetukseen.

Tammikuun studiosession tuotoksena syntyi kappale Loppuelämä, joka on niin ikään Sana Mustosen ja Janne Saksan käsialaa.

– Olen todella fiiliksissä uudesta singlestä ja videosta, joista olen saanut valtavasti hyvää palautetta. Keväällä on tulossa konsertteja ja isoja firmakeikkoja, esiinnyn muun muassa Sami Saaren kanssa huhtikuussa, Kyrö kertoo.

– Tarjouksia on sadellut kiertueista ja tosi-tv-ohjelmista, mutta en ole niihin suostunut, Haluan nyt panostaa omaa musiikkiini ja selkiyttää yleisölleni, mikä tyylini on.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset