Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Heidi Suikkasen piirrokset herättävät hanat ja ammeet eloon – "Rakastan pieniä yksityiskohtia"

Heidi Suikkanen ammentaa aiheita arkiympäristöstä ja piirtää surrealistisia vesihanoja, lavuaareja ja putkistoja. Kuva: Riikka Helenius
Heidi Suikkanen ammentaa aiheita arkiympäristöstä ja piirtää surrealistisia vesihanoja, lavuaareja ja putkistoja. Kuva: Riikka Helenius

Galleria Paperihuoneessa on syyskuussa lappeenrantalaisen kuvataiteilijan Heidi Suikkasen näyttely Putkiremppa osa 2. Näyttely koostuu mustavalkoisista lyijykynä- ja tussipiirroksista.

– Minua inspiroi arkiympäristö; putket, pannuhuoneet ja roskasäiliöt. Minua kiinnostavat ammeiden, lavuaarien, vesihanojen ja muiden käyttöesineiden muodot ja mekaniikka. Rakastan pieniä yksityiskohtia, taiteilija kertoo.

Hauskaa surrealismia

Suikkasen piirroksille on ominaista vahva, ilmaisuvoimainen musta viiva ja ripaus surrealismia. Piirrokset eivät ole realistisia kuvia, vaan taiteilija tulkitsee ammeita ja putkia surrealistisesti ja kepeän humoristisesti. Venttiilit ja lavuaarit heräävät hauskalla tavalla eloon.

– Kuvaamani objektit lähtevät mielikuvituksen kanssa laukalle, taiteilija luonnehtii.

– Näyttelyn nimi on Putkiremppa osa 2, sillä se on jatkoa aiemmin kesällä Galleria Uudessa Kipinässä Lahdessa pitämälle näyttelylleni.

Suikkanen (s.1987, Ruokolahti) valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2018. Taiteilija on opiskellut aiemmin myös Limingan taidekoulussa ja Hämeen ammattikorkeakoulussa, mistä valmistui vaatesuunnittelun artenomiksi vuonna 2013.

Kuvia meren ääreltä

Grafiikanpajan puolella on lammilaisen kuvataiteilija Petri Silvosen näyttely Rautaportin tarinoita ja muita matkakuvia. Silvosen näyttely sisältää pääasiassa akvarellein toteutettuja matkakuvia.

– Maalaan myös öljyväreillä, mutta tähän tilaan valikoitui akvarelleja, Silvonen kertoo.

Matkakuvat ovat Kreikasta, Espanjasta, Evolta ja Utöstä. Monissa näkyy meri.

– Ajaudun yleensä matkoilla meren ääreen, paitsi nyt, kun on tämä korona. Tänä vuonna en ole nähnyt merta, taiteilija huokaa.

Silvosen on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun piirustuskoulusta. Hän toimii tällä hetkellä Paperihuoneen galleriatyöntekijänä ja pyrkii piirtämään joka päivä.

– Olen tehnyt useampana vuonna uudenvuodenlupauksen, että joka päivä piirrän jotain, Silvonen paljastaa.

Näyttelyt ovat esillä Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9) 30.9. asti.

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.9.2020