Kaupunkiuutiset Renko

Heikki Salo pykäsi toritapahtuman Renkoon, kun Rengon markkinat peruttiin

Kun perinteiset Rengon markkinat peruttiin, sisuuntui yrittäjä Heikki Salo ja pykäsi pystyyn toritapahtuman samalle päivälle.
Yrittäjä Heikki Salo on laajentanut parkkipaikkaa ja raivannut rannan pusikot ja puut, jotta tontilla voi järjestää tapahtumia. Alas rantaan on tulossa nuotipaikka kyläläisille. Kuva: Tuulia Viitanen
Yrittäjä Heikki Salo on laajentanut parkkipaikkaa ja raivannut rannan pusikot ja puut, jotta tontilla voi järjestää tapahtumia. Alas rantaan on tulossa nuotipaikka kyläläisille. Kuva: Tuulia Viitanen

Cafe Bar Rengia on maanantaisin kiinni, mutta silti ovella käy ihmisiä kyselemässä, pääsisikö kahville.

– On pakko pitää maanantait kiinni, että jaksaa, sanoo yrittäjä Heikki Salo.

Hän pyörittää lounasta ja baaria yksin, joten päivät venyvät. Salo on kuitenkin tyytyväinen, että koronan jälkeen ravintolaelämä on piristynyt.

Kyläläisille nuotiopaikka

Kun keväällä Rengon markkinat päätettiin perua koronatilanteen vuoksi, Saloa harmitti. Kesän aikana hän on ehtinyt miettiä asiaa ja alkoi laittaa baarin tonttia kuntoon. Rannasta kaatui puita ja pusikoita, jotta maisema järvelle aukesi.

– Rantaan tulee nuotiopaikka kyläläisille.

Lisäksi parkkipaikka on kasvanut reilusti, jotta tontilla voi jatkossa järjestää tapahtumia. Ensimmäinen toritapahtuma on lauantaina. Samana päivänä, kun Rengon markkinat olisi pitänyt olla.

– Suosio yllätti täysin. Tänne on tulossa yli 40 myyjää.

Lisää tilaa myyjille on järjestynyt tien toiselta puolelta.

– Kyllä tästä ihan kunnon tapahtuma saatiin aikaiseksi.

Toritapahtuma ei jää viimeiseksi. Salo aikoo ensi kesänä järjestää tontillaan iltatorin joka perjantai. Hän uskoo, että joka perjantainen iltatori on mökkiläisten ja kyläläisten mieleen.

Autonäyttelyitä parkkipaikalle

Salolla on muitakin suunnitelmia. Hän järjestää autonäyttelyitä laajennetulla piha-alueellaan. Ensimmäinen tapahtuma on 1.8.

– Paikalle tulee pääasiassa renkolaisten autoja näytteille. Täältä kyliltä löytyy paljon autoharrastajia, joilla on jos jonkinlaista menopeliä.

 

Rengon toritapahtuma lauantaina 25.7. kello 9–15. Tapahtuma jatkuu illalla Cafe Bar Rengiassa, kun The Roycers esiintyy kello 22.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset