fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Helena Ahti-Hallberg suosittelee nenäliinoja, kun tähtitanssijat tulevat yleisön iholle

Suomen suosituimman tv-ohjelman ammattilaiset esiintyvät tunteikkaassa showssa.
Helena Ahti-Hallberg kävi viime viikolla Hämeenlinnassa kertomassa Tanssien tähtiin -kiertueesta. "Live-esitys on kokemuksena ihan omaa luokkaansa tv-ruutuun verrattuna. Varatkaa nenäliinoja mukaan", hän kehottaa. Kuva: AP Sarjanto
Helena Ahti-Hallberg kävi viime viikolla Hämeenlinnassa kertomassa Tanssien tähtiin -kiertueesta. "Live-esitys on kokemuksena ihan omaa luokkaansa tv-ruutuun verrattuna. Varatkaa nenäliinoja mukaan", hän kehottaa. Kuva: AP Sarjanto

Tanssii tähtien kanssa on kotimainen versio alun perin brittiläisestä tv-sarjaformaatista Dancing with the Stars, missä julkisuudesta tutut henkilöt opettelevat vakio- ja latinalaistansseja ammattiopettajan kanssa. Vuonna 2006 alkanut ohjelma on kerännyt valtavat katsojamäärät ja sen tanssinopettajista on tullut tuttuja kasvoja suomalaisissa kodeissa.

Nyt näitä ammattilaisia on mahdollista päästä näkemään elävänä ja lähietäisyydeltä, kun Tanssien tähtiin -kiertue saapuu Verkatehtaalle 11. joulukuuta.

Malli Englannista

Idea kiertueessa syntyi viime syksyn viimeisten jaksojen aikana, kun ilmassa oli haikeutta ja luopumisen tuskaa.

– Tanssijoiden mielestä yhdessä tekeminen on niin ihanaa, että se on aina sääli lopettaa. Silloin heitin ilmoille ajatuksen, että miksi emme tekisi niin kuin Englannissa, jossa ohjelman tanssijat lähtevät joka vuosi yhdessä kiertueelle, tv-ohjelman tuomari ja shown tuotannosta vastaava Helena Ahti-Hallberg kertoo.

Entisiä kilpailijoita

Tunnin show täynnä tanssin taikaa ja glamouria tuo samalle lavalle tanssimaan Ansku Bergströmin, Kia Lehmuskosken, Jurijs Trosenkon, Jutta Heleniuksen, Sami Heleniuksen, Saana Akiolan, Katri Mäkisen, Mikko Ahdin, Jani Rasimuksen ja Marko Keräsen, joka vastaa myös shown ohjauksesta. Esityksessä päästään tutustumaan tanssijoiden omiin tähtihetkiin ja nauttimaan upeista ryhmä- ja parinumeroista.

Tanssijat ovat tunteneet toisensa jo pitkän aikaa. Entiset kilpakumppanit ovat nykyisin kollegoita.

– Kaikki ovat kovia ammattilaisia, jotka ovat aloittaneet uransa pikkulapsina. Ryhmällä on SM-kultamitaleja kilokaupalla, Ahti-Hallberg sanoo.

– Kilpaura on ollut heille ponnahduslauta, josta jotkut ovat myöhemmin suuntautuneet koreografiaan ja toiset opettamisen puolelle.

Vaativaa urheilua

Shown punaisena lankana on runo, joka vie katsojia tunnelmasta toiseen. Ahti-Hallberg suosittelee nenäliinapaketin varaamista mukaan. Liikkeelle lähdetään syvistä vesistä, joista päädytään voimakkaampien rytmien kautta esityksen lopun latinalaiseen ilotteluun.

Onko tv-ohjelma lisännyt kilpatanssien harrastusta Suomessa?

– Kun ohjelma alkoi, harrastajamäärät kasvoivat, mutta myöhemmin on ollut aika tasaista. TTK:n myötä lajin pariin on helpompi tulla. Semmoinen selittelyn tarve ja kummastelu on hävinnyt, Ahti-Hallberg pohtii.

– Nykyään myös ymmärretään paremmin, että kilpatanssi on rankkaa ja vaativaa urheilua. Siitä on tullut katu-uskottavaa ja se on ehkä ollut ohjelman suurin anti tanssin maailmalle.

Tanssien tähtiin ke 11.12. klo 18 Vanaja-salissa.

 

Helena Ahti-Hallberg

Tanssija, tanssinopettaja ja Elevent-ohjelmatoimiston toimitusjohtaja.

Syntynyt 1968 Helsingissä, asuu Vantaalla.

Naimisissa, kaksi lasta.

Voitti kilpaurallaan yhdeksän suomenmestaruutta ja edusti Suomea PM-, EM- ja MM-kilpailuissa.

Tanssinopettajana ja myöhemmin tuomarina MTV3-kanavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset