fbpx
Kaupunkiuutiset

Hellivä kylpyhetki morsiamelle

1. Koristelkaa sauna somasti. Levittäkää puhtaat valkoiset lakanat tai pitsiverhot ylellisiksi laudeliinoiksi. Asetelkaa löylytilaan ja vilpolaan koivunoksia ja luonnonkukkia sekä yrttejä, esimerkiksi minttua ja basilikaa. Muutama kynttilä viimeistelee tunnelman. Saunan sijaan kaunistautumistuokion voi pitää yhtä hyvin kuistilla tai laiturinnokassa.

2. Solmikaa morsiamelle seppele pitkä- ja tiukkavartisista kukista, kuten apiloista tai päivänkakkaroista. Sitokaa muille juhlijoille vastaavat, mutta pienemmät pujotettaviksi ranteeseen.

3. Kootkaa lauteille valtaistuin kukista ja oksista. Muutama piikikäs muistuttaa naimisiin aikovaa tulevista koitoksista. Kun morsian siirtyy paikaltaan, kilvoitelkaa siitä. Uskomuksen mukaan ensimmäiseksi istuimelle ennättävä on seuraava häitään juhliva.

4. Varatkaa kauniisiin kupposiin hieman suolaa ja jauhoja, joilla pesette morsiamen: menneisyyden painolasti karisee eikä vanha suola janota. Lausukaa kylpiessä runoja ja loitsuja aviotaipaleen onnentoivotuksiksi. Kylvetysrunoiksi sopivat mainiosti esimerkiksi kalevalaiset säkeet.

5. Hemmotelkaa morsianta muhkealla kylpytakilla tai -pyyhkeellä ja kotimaisella saippualla sekä itse tehdyllä kasvovedellä. Se syntyy hauduttamalla pieni määrä yrttejä desissä kiehautettua sadevettä. Esimerkiksi keto-orvokista tehty kasvovesi sopii yleensä herkkäihoisellekin.

6. Heittäkää nimikkolöylyjä. Ennen vanhaan saunan rakennusvaiheessa kiukaan kivet nimettiin sukulaisten mukaan ja kullekin heitettiin omat löylyt. Tapaa mukaillen polttarisaunassa lyödään löylyä morsiamen, sulhasen, kaason sekä morsiusparin vanhempien ja sisarusten kunniaksi.

7. Kujeilkaa hieman. Kiepauttakaa päivänsankarin vaatteet nurinpäin sillä aikaa, kun hän löylyttelee. Suhtautuminen kepposeen paljastaa, tuleeko morsiamesta äkäinen vai säyseä vaimo.

8. Kammatkaa morsiamen hiukset ja mikäli kutrien pituus riittää, tehkää näyttävä letti. Sen voi solmia juhlan kunniaksi koristeellisesti silkkinauhalla.

9. Unohtakaa kiire ja aikataulut. Hääjärjestelyjen keskellä rauhoittuminen ja tovi omaa aikaa on usein se, mitä morsian eniten kaipaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset