fbpx
Kaupunkiuutiset

Helmillä tarinat yhteisötaideteokseksi

Helmi-teos kokoaa ihmiset yhteen käymään läpi elämän merkityksellisiä hetkiä, punomaan niistä pitkiä helminauhoja ja kertomaan tarinoita. Helminauhoista ja tarinoista koostuu tilataideteos, joka osallistaa katselemaan ja kuuntelemaan tarinoita. Syyskuussa Kumppanuustalolla järjestettävissä avoimissa työpajoissa kuka tahansa voi osallistua teoksen tekemiseen.

Helmi-teos on osa Setlementtiliiton valtakunnallista yhteisötaideprojektia ja teosta pääsevät toteuttamaan kaikenikäiset hämeenlinnalaiset. Tilataideteos rakentuu Kumppanuustalon avointen työpajojen lisäksi ennalta sovituissa pajoissa Kotosalla-senioriasunnoilla, Päiväkeskus Olokolossa, Nuorisotila Goodmanin nurkassa ja Hämeenlinnan vankilassa.

Työpajoissa osallistujat valmistavat pitkiä omaelämänkerronnallisia helminauhoja. Helminauhoista rakentuva teos on koettavissa syksyn aikana eri kohteissa Hämeenlinnassa. Teokseen kuuluu myös äänikollaasi, joka koostetaan tekijöiden tarinoista.

Teoksen vastaavat taiteilijat ovat Annika Dolgov ja Hanna Kaisa Vainio.

Teoksen taiteilijat toivottavat hämeenlinnalaiset mukaan avoimiin, ilmaisiin työpajoihin kahtena peräkkäisenä lauantaina 12. ja 19.9.2015 klo 12-16 Kumppanuustalolle (Kirjastokatu 1).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset