Kaupunkiuutiset

Hemmottelisitko itseäsi Teuvon luomuksessa?

Hämeenlinnan hotelli Vaakunan remontti on nyt valmis ja sen kaikki 123 huonetta on kunnostettu sekä sisustettu uudelleen. Urakan yhteydessä pantiin uuteen uskoon myös hotellin sviitit, joiden suunnitelusta vastasivat Eva-Marie Eriksson ja Teuvo Loman.

Hotellijohtaja Esa Palosaari kertoo, mitä sviitiltä odotetaan.

– Se on huomattavasti tilavampi, yleensä aina saunallinen huone, joka sijaitsee talon parhaassa kohdassa. Korkeampi taso näkyy niin sisustuksessa kuin valaistuksessakin.

– Yksityiskohtiin on paneudettu kylpytakeista tossuihin, vedenkeittimeen ja kahvin, kaakaon ja teen lajitelmiin. Teuvo-sviitin varustukseen kuuluu myös hänen tuorein kirjansa ja pullo skumppaa coolerissa.

Näkymä järvelle

Palosaaren mukaan sviittejä käyttävät eniten ihan tavalliset suomalaiset.

– Pariskunnat varaavat näitä huoneita jotakin omaa juhlapäiväänsä varten, oli sitten kyse kihlajaisista tai kultahäistä.

– Naisporukat järjestävät sviiteissä tyttöjen iltoja. Naiset tuntuvat miehiä paremmin ymmärtävän pienen henkilökohtaisen hemmottelun päälle. Kolmas käyttäjäryhmä ovat yritykset, jotka varaavat huoneen kansainvälisille johtotason vierailleen.

Sviitistä avautuva järvinäköala kruunaa sviitin, joka sijaitsee hotellin viidennessä kerroksessa lähellä tornisaunaa.

– Järven läheisyys tuntuu olevan aika kova juttu, kun puhuu eri puolilta Suomea tulevien ihmisten kanssa. Itselleni se on jo niin tuttu asia, ettei sen arvoa aina tahdo muistaa.

Rohkeita valintoja

Lomanin suunnittelema sviitti on sisustukseltaan kaikkea muuta kuin tavanomainen. Toteutus on jakanut mielipiteitä, mutta Palosaari on tyytyväinen.

– Sanoin Teuvolle työtä tilatessani, että annan hänelle täysin vapaat kädet. ”Oletko nyt ihan varma”, hän kysyi vastaan.

– Minusta hän on saanut hienosti mahtumaan monia eri maailmoita suhteellisen pieneen tilaan käyttämällä huopatapettia täällä ja kiviseinää tuolla. Sviitti yllättää, koska se poikkeuksellinen. Huone on moderni ja sopii tulevaisuudenkin aikuisille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset