fbpx
Kaupunkiuutiset

Miekkalinnan uutisia: Henkilöä puukotettiin keskustassa – Huvilamurtojen sarjassa erikoisia piirteitä

Murtautujat olivat joutuneet jättämään uunin yhden mökin pihalle, koska se ei enää mahtunut heidän autoonsa. Kuva: Hämeen Poliisi

Lauantaina iltapäivällä Tiiriössä noin 40-vuotias mies kuljetti henkilöautoa, johon oli kiinnitetty toiseen autoon kuuluvat rekisterikilvet. Poliisipartio seurasi autoa kauppakeskuksen pysäköintialueen läpi pysäytysvalo ja hälytysäänet kytkettyinä. Auto ajoi liikekiinteistön takapihalla umpikujaan ja peruutti siellä tahallaan päin poliisiauton etuosaa. Törmäyksen jälkeen kuljettaja yritti jatkaa pakoaan läheisen pellon kautta, mutta jäi kiinni pellolle kaadettuihin puunrunkoihin. Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti oli positiivinen ja hänet otettiin kiinni.

Turun Valtatiellä noin 25-vuotias mies kuljetti lauantaina iltapäivällä henkilöautoa huomattavalla ylinopeudella. Poliisipartio mittasi vastaan tulleelle autolle nopeudeksi 126 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja puhalsi rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Keskustassa torin kulmalla tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä puukotus. Epäilty henkilö oli aikaisemmin samana iltana poistettu hämeenlinnalaisesta ravintolassa. Poliisin kiinni ottamaa henkilöä epäillään tapon yrityksestä. Uhrin tila ei ollut alkuviikosta poliisin tiedossa.

Hämeen poliisilla on ollut tutkinnassa perinteisestä poikkeava huvilamurtosarja. Kahden vantaalaisen miehen epäillään murtautuneen Heinolan alueella kolmeen eri huvilaan sekä Hämeenlinnassa kahteen huvilaan. Miehet otettiin kiinni Hämeenlinnassa torstaina yöllä kesken murtopuuhien. Poliisi sulki mökille johtavan tien, jolloin miesten ainut pakosuunta oli paeta jalkaisin sysipimeään metsään. Poliisikoiran avustuksella miehet löydettiin ja otettiin kiinni.

Miehet olivat tehneet ennakkotiedustelut murtokohteista ja he valitsivat kohteikseen ainoastaan pieteetillä sisustettuja kohteita. He muun muassa irrottivat huviloista liesitasot, uunit ja anastivat televisiot, verhot, tekokukat, matot ja jopa keittiövälineetkin kelpasivat. Vorojen asunnoista Vantaalta löytyi kuorma-autollinen varastettua omaisuutta.

Päätekijä oli noin 40 -vuotias mies ja hänen rikoskumppaninsa noin 25 -vuotias mies. Päätekijän aiempiin rikoksiin verrattuna nyt tapahtuneet huvilamurrot vaikuttavat suorastaan näpertelyltä. Poliisin tätä ihmetellessä mies vastasi “on jotenkin jäänyt päälle jännityksen hakeminen ja kun tekee tällaista pienempää keikkaa, niin kiinni jäädessä ei enää saa vuosien tuomioita istuttavaksi”.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset