Kaupunkiuutiset

Henkilöstökulut karkaavat

Hämeenlinnan kaupungin henkilöstöä koskeva tuloksellisuusohjelma ei toteudu. Henkilöstörakenteelliset muutokset ovat lisänneet henkilöstökuluja tänä vuonna 17 henkilötyövuotta.

Kaupungin tulopohja pettää jo tänä vuonna, samaan aikaan menot kasvavat. Kaupungin talouteen ennustetaan tälle vuodelle 12,8 miljoonan euron alijäämää.

Henkilöstöpalvelujen ostot ovat elokuun tilanteen mukaan lisääntyneet viime vuoden elokuuhun nähden 17,2 %. Kun tavoitteena olivat säästöt, menot kasvatkin noin miljoonalla eurolla. Henkilöstön tuloksellisuusohjelmalla saavutettiin vuoden 2015 aikana 2,1 miljoonan euron säästöt. Se oli 73 % vuotuisesta tavoitteesta.

– Tavoite on karannut käsistä. Tältä osin kaupunginhallitus on epäonnistunut johtamisessaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) myöntää.

– Nyt on päästävä keskustelemaan ja ideoimaan koko henkilöstön kanssa uusista ratkaisumalleista, sillä näin ei voi jatkua. Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia, ihan kaikkien, Rautio painottaa.

Ensi vuonna käyttöön tuleva kaupungin uusi organisaatiomalli ei aiheuta irtisanomisia. Tästä on valtuuston linjaus, mutta se koske mahdollisia muita syitä.

Kaupunginhallituksessa on jo pohdittu ”hätäkokousten” pitämistä esimiesten kanssa. Rautio näkee suurempana mahdollisuutena koko henkilöstön innostamista ratkaisujen ideointiin.

– Kuntaliitoksen jälkeen onnistuimme vähentämään menoista 300 henkilötyövuotta. Nyt on mietittävä uusia ratkaisumalleja nykyiseen tilanteeseen.

Kaupungin kannalta suuri ongelma on sijaistyövoiman palkkojen iso osuus kokonaiskustannuksista.

– Vanhustyön puolella olemme päässeet hyviin ratkaisuihin, mutta päiväkotipalveluissa ei. Työntekijöiden pitäisi olla paikalla silloin kun lapset ovat hoitopaikassa. Tyhjäkäynnistä olisi päästävä pikaisesti eroon, Sari Rautio sanoo.

Kaupunginhallitus asetti viime ja tälle vuodelle tavoitteeksi vähentää johto-, hallinto- ja asiantuntijahenkilöstön määrää 10 prosentilla. Elokuuhun mennessä on lakkautettu 23 johdon- hallinnon- tai asiantuntijahenkilöstön vakanssia. Se on 6,2 prosenttia, eli silläkin rintamalla riittää vielä tehtävää.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan esitys ensi vuoden talousarvioksi esiteltiin kaupunginhallitukselle maanantaina, mutta sitä ei julkisteta. Kaupunginhallitus kertoo oma esityksensä marraskuun alussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset