Kaupunkiuutiset

Henkilöstön määrä kasvoi, kun piti tulla vähennyksiä

Janakkalan kunta ei ole pysynyt talouden tasapainottamisohjelmassaan. Tämä kävi jälleen kerran selväksi kunnanvaltuuston käsitellessä vielä kertaalleen viime vuoden arviointikertomusta. Tällä kertaa esillä olivat eri toimielinten antamat vastaukset tarkastuslautakunnan kysymyksiin.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Löytynoja (sd.) muistutti, että tapainotusohjelman piti muun muassa vähentää kunnasta 40 henkilötyövuotta muun muassa eläköitymisen kautta. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Päinvastoin, henkilöstömäärä kasvoi saman verran kuin haettiin vähennystä.

– Viimeistään nyt tarvitaan rakenteellisia muutoksia. Koko kunnan palveluverkosto on uusittava ja toimintaa on tehostettava. Meiltä vaaditaan nyt suunnitelmallisuutta ja rohkeutta tehdä isoja ratkaisuja, Löytynoja patisti luottamushenkilöitä vastuunkantoon kunnan talouden tasapainottamisessa.

Hänen mukaansa samassa yhteydessä on oikea hetki laatia uusi henkilöstösuunnitelma. Myös sote-uudistuksen vaikutukset sekä sairaanhoitopiirin uuden sairaalan rakentamishankkeen vaikutukset on arvioitava kunnassa tarkasti.

Tavoitteena ollut kannustevapaan käyttö ei ottanut kunnan henkilöstössä lainkaan tuulta purjeisiin, ei myöskään lomarahan vaihto vapaaseen.

– Henkilöstömäärä on kasvanut vuosien 2013–2015 aikana noin neljällä kymmenellä henkilöllä. Valtuutetut ovat hyväksyneet näillä ratkaisuilla uusia virkoja, joiden kokonaiskustannukset olivat 2,6 miljoonaa euroa vuosina 2013–2015, Löytynoja muistutti valtuutettuja.

Janakkalan kunnan palveluksessa oli viime elokuussa työntekijöitä 1 066, joista vakinaisia 833.

Tarkastuslautakunnan uusi puheenjohtaja Irmeli Elo (sd.) toivoi päästävän tilanteeseen, jossa toimielinten tavoitteiden määrä vähenisi merkittävästi ja erilaisten mittareiden määrä lisääntyisi.

Elon siirryttyä tarkastuslautakunnan johtoon, hänen tilalleen teknisen lautakunnan jäseneksi ja varapuheenjohtajaksi valittiin vihreisiin kuuluva yksilövalmentaja Eini Nurmi.

Valtuusto valitsi kokouksessaan myös uuden henkilöstöjohtajan. Valituksi tuli kunnan nykyinen hallintosihteerin Maija Nivala. Valinta sujui sopuisasti, kuten koko valintaprosessi. Reijo Löytynoja selvitti taustaa sen verran, että sekä haastatteluryhmä että kunnanhallitus olivat yksimielisesti Nivalan valinnan takana.

Nivala on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Virkaa haki 44 henkilöä.

Valtuustosalissa oli vaihteeksi taas runsaslukuinen yleisö, kun Turengin yläkoulun parlamenttikerhon nuoret jäsenet olivat seuraamassa kunnan johtavien luottamushenkilöiden ratkaisuja.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset