fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Miro Parjasesta Hattulan vuoden yrittäjä - Herkkutori palvelutiskeineen on kaupan sydän

Kauppias Miro Parjanen kertoo, että kalatuotteet ovat Hattulassa erityisen kysyttyjä, joten kalavalikoimaan panostetaan. Kuva: Jouni Lehtonen
Kauppias Miro Parjanen kertoo, että kalatuotteet ovat Hattulassa erityisen kysyttyjä, joten kalavalikoimaan panostetaan. Kuva: Jouni Lehtonen

Hattulan vuoden yrittäjänä on palkittu Hattulan K-supermarketin kauppias Miro Parjanen. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Hattulan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Hattulan yrittäjäjuhlassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla lauantai-iltana.

Miro Parjasella oli kauppiasura tähtäimessä parikymppisestä lähtien. Hän opiskeli ensin merkonomiksi ja suoritti sen jälkeen ruokakaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon sekä Ruokakeskon kauppiasvalmennuksen.

Kauppiaan työssä Parjasta viehättää se, että siinä saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.

– Työ on monipuolista, jopa fyysistäkin. Tässä saa tehdä kaikkea, ja paljon, Miro Parjanen sanoo.

Hän toimi aiemmin Hämeenlinnassa Tiiriön K-Citymarketissa myymäläpäällikkönä. Sieltä hän siirtyi kauppias Jouni Monton houkuttelemana Vantaalle. Ensimmäinen oma kauppa löytyi Tervakoskelta, K-market Tervapata. Miro Parjanen oli tuolloin vasta 27-vuotias.

Parin vuoden kuluttua, vuonna 2017 Miro Parjanen siirtyi kauppiaaksi Hattulaan, kun edellinen kauppias Antti-Jussi Kivi siirtyi Hämeenlinnaan. Parjanen asuu Hattulassa, joten kauppa ja paikkakunta olivat hänelle ennestään tuttuja.

Kaupanala murroksessa

Parjanen tietää millaisessa murroksessa kaupanala elää.

– Vastuullisuus ja digitalisaatio ovat isoja ja kasvavia teemoja. Tässä kehityksessä pitää pysyä mukana.

K-supermarket Hattula työllistää 17 henkilöä. Kaupan sydän on Herkkutori palvelutiskeineen. Eri tuoteryhmissä on tarjolla mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita.

Parjanen harrastaa vapaa-aikanaan sulkapalloa, golfia ja jääkiekkoa.

– Liikunta on paras tapa nollata mielestä työasiat, hän sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset