fbpx
Kaupunkiuutiset

Hevoskauppaa parkkikirppiksellä

Hämeenlinnalaiset Aada Aarnio ja Iida Wathen olivat viime sunnuntain parkkikirppiksen nuorimpia myyjiä. Hevoskauppa kävi kuin entisaikojen markkinoilla, vieläpä halpaan hintaan. Tyttöjen itsensä valmistamat keppihevoset löysivät uusia omistajia tiuhaan tahtiin.

Sunnuntain hevosmarkkinoilla oman keppihevosen omistajaksi pääsi 3–18 eurolla

– Täällä olemme myymässä ensimmäistä kertaa, mutta olemme kaupanneet valmistamiamme keppihevosia netissä, viime vuoden keskiaikamarkkinoilla ja omalle kaveripiirille. Kysyntää riittää, kaverukset hymyilivät tyytyväisinä kaupankäynnin vilkkauteen. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen puolet hevoslaumasta oli löytänyt uuden kodin.

Osin äidin varastoista, osin omin keinoin hankituista materiaaleista tytöt valmistavat keppihevosensa itse. Keppihevosta ei ole suuhun ja hampaisiin katsominen, vaan hinta määräytyy käytettyjen materiaalien perusteella. Mitä parempi materiaali ja malli, sitä korkeampi hinta. “Lämminveriset” tunnetaan näilläkin markkinoilla.

Innokkaina keppihevosharrastajina Aada ja Iida järjestävät kaveripiirinsä kanssa jatkuvaa toimintaa kilpailuista alkaen. Kouluratsastuksen perussäännöt on opiskeltu perusperiaatteilta, esteratsastukseen esteet rakennetaan itse. Taustalla on myös hevosharrastus ihan oikeiden hevosten kanssa.

Kesäkauden toimiva parkkikirppis on yksi helpoimpia tapoja päästä mukaan kirpputorimeininkiin. Hämeenlinnassa parkkikirppis on järjestetty kesäsunnuntaisin jo vuosikymmeniä Tiiriön Citymarketin pysäköintialueella. Käytännön toiminnasta vastaa Hämeenlinnan Hiihtoseura, jolle kirppisruutujen vuokraus on taloudellisesti merkittävä tekijä koko seuran toiminnassa.

– Tällä toiminnalla rahoitetaan pitkälle nuorten valmennus- ja leiritoimintaa, kirppisvastaava Rauno Kokkonen Hämeenlinnan Hiihtoseurasta sanoo.

Parhaimpina päivinä parkkikirppiksellä on noin 80 myyjää, keskiarvo pyörii noin 50 myyjässä.

Parkkikirppiksellä yksi asia vaikuttaa myyntipäivän vilkkauteen aina ratkaisevasti – sää. Jos paistaa ja on poutaa, niin myyjiä ja ostajia riittää, sadesäällä on tietysti päinvastoin.

– Satunnaismyyjät ovat kiitelleet jo vuosia sitä, että myyntipaikan vuokraushinta on pysynyt kohtuullisena, sillä 10 euron ruutuvuokra ei todellakaan päätä huimaa, Kokkonen huomauttaa.

Parkkikirppiksellä ei saa myydä uusia tuotteita, elintarvikkeita, erotikkaa eikä alkoholi- ja tupakkatuotteita. Muuten tavaratarjonta on vapaa jokaisen myyjän omien mahdollisuuksien mukaan.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset