fbpx
Kaupunkiuutiset

Hiihtäjällä parhaimmat mahdollisuudet vuosiin

Hämeenlinnan latuverkosto on miltei kunnossa. Viime viikkojen pakkasten ja lumisateiden ansiosta latuverkosto on paremmassa kunnossa kuin vuosiin.

– Viime vuonna ainoa auki oleva latu oli moottoriradalla, eikä näin kattavaa latuverkostoa ole saatu auki 4–5 vuoteen, liikuntatoimenjohtaja Jukka Kuvaja sanoo.

Alkuviikosta latuverkostosta oli kunnostamatta enää joitakin melko lyhyitä yhdyslatujen pätkiä. Entisten liitoskuntien alueilla on latuja vielä kunnostamatta, mutta kantakaupungin keskeisimmät ladut ovat hiihdettäviä.

– Ladut ovat tosin aika ohuella lumella eivätkä paikoin kovaa kulutusta kestä. Esimerkiksi Lassilan pelloilla Luolajassa korsi tulee lumesta läpi. Toivottavasti suojakelejä puhumattakaan vesisateista ei tulisi, pakkaslumi ei kauan ladunpohjana kestä, vs. puistomestari Pekka Luotonen sanoo.

Ahveniston ja Aulangon ladut kaupunki ajaa päivittäin, mutta koko latuverkosto käydään läpi vähintään kerran viikossa.

Entisten liitoskuntien alueilla alueurakoitsija hoitaa latuverkoston Lammilla, Tuuloksessa ja Hauholla. Rengossa latujen kunnosta huolehtii paikallinen urheiluseura. Vain Iittalassa latujen kunnostus on kaupungin omaa työtä.

Kaupungin latuverkkokartan mukaan muun muassa Ahveniston järvilatu ja moottorirata, Ahveniston urheilukeskuksen valaistu latu, Aulangon jäälatu, Aulangon kymppi ja Aulangon lisälenkki, Aulangon valaistu latu ja Allunkaisten lenkki ovat kunnostetut.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset