fbpx
Kaupunkiuutiset

Hiihtäminen on yhtä helvettiä – Kuinka siitä selvitään hengissä?

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Olen käynyt hiihtämässä Aulangonjärven jäällä. Jos joku on siinä hommassa yhtä huono kuin minä, annan muutamia neuvoja nöyryytysten välttämiseksi.

Ei ole mukavaa kaatua lähtöpaikalla kahdesti ennen kuin on saanut edes sukset kiinni. Niinpä sinun kannattaa kuivaharjoitella toimenpidettä omassa pihassa tai taloyhtiön roskakatoksen takana kaikessa rauhassa.

Isomahaisen on ihan turha yrittää kiinnittää suksia käsin, koska silloin yrjö lentää. Opettele käyttämään porkkaa eli sauvaa. Sama koskee suksien irrottamista.

Mitä teet jos kaadut? Suosittelen tässäkin kuivaharjoittelua omissa oloissasi. Pyllähdä siis pyllyllesi ja mieti, miten sieltä pääsee ylös.

Itse en huomannut ajoissa ladulle jäänyttä talouspaperinpalaa ja suksi pysähtyi kuin seinään. Siinä sitten makoilin ja sain vakuutella useammallekin ohihiihtäjälle, että olen ihan kunnossa.

Katselin siinä aikani pilviä, kun en sitten kirveelläkään keksinyt mitään tapaa nousta pystyyn riisumatta suksia. On olemassa teoria, että itsensä voi keplotella istuma-asennosta jonkinlaiseen kyykkyyn ja niin edelleen. Onnea yritykselle.

Sitten itse tekniikkaan. Ihmettelen kovasti vaimoani, joka etenee tasaisen rauhallisesti ja näyttää silti, ettei tee oikeastaan mitään.

En pysy hänen perässään, vaikka huidon kuin Myllylä suolla. Luoja auttakoon, olen varmasti maailman paskin hiihtäjä.

Olen tullut siihen tulokseen, että tällaisen rapistuneen runopojan kannattaa ainakin aluksi unohtaa urheilullinen etukeno ja lennokkaat liikkeet.

Ruotoa pystyyn ja rauhaa tekemiseen, kannustan nyt itseäni. Voihan niillä suksilla yrittää liukuakin.

Kummasti vaan aion lähteä taas sivakoimaan, vaikka se on edelleen yhtä tervanjuontia.

Häpeä ja tuska on haudattava, sillä tällaisia talvia ei ehkä koeta enää monta kertaa.

Onhan siitä hyötyä, kun kunto väkisinkin nousee. Mitä huonompi hiihtäjä olet, niin sitä enemmän rasvaa palaa.

Ja semmoinenkin tunne hiipii sieluun, ettei olekaan vain jonkinlainen sivustakatsoja tässä elämässä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset