Kaupunkiuutiset

”Hiljainen kylätie” viritetään huumoriin Lautsian rannalla

Keinosen kyläkaupan kohtalo on kiikkulaudalla. Uusi market-kauppa ja pohdinnassa olevat uudet tielinjaukset kuristavat kaikkea mahdollista myyvää kyläkauppiasta. Asiakaskunta on tietysti värikästä nuorista vanhoihin, huumorilla viritettyä sanavalmiutta on kauppatiskin puolin ja toisin.

Kun ”Hiljaisen kylätien” sisään ladataan runsaasti takavuosikymmenten iskelmämusiikkia, emmeet Hauhon kesäteatterin tulevan kesän esityksellä ovat kasassa.

– Kesäteatteria suomalaisimmillaan, eli musiikkikomediaa, Lautsian rantamaisemassa harrastajateatterilaisia ohjaava Anneli Heino tiivistää.

Hiljainen kylätie on Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittama näytelmä. Hauhon kesäteatterissa se saa kantaesityksensä.

– Lopullinen valinta tehdään aina porukalla useammasta esittämästäni vaihtoehdosta.

Hauhon kesäteatterihan on osa Vanajaveden opiston toimintaa. Tämä aiheuttaa myös sen, että näyttelijöitä tulee ympäri Hämeenlinnan seutua Tervakoskea ja Turenki myöten. Tämän kesän näytelmään on kahdeksan hengen kaarti, musiikista huolehtii viiden hengen soittajakaarti. Näyttelijät ovat siinä mielessä kokeneita, että kaikilla on takanaan ainakin yksi kesäteatterisesonki.

Opistopiiriläiset ovat tehneet esityksen kanssa töitä vuodenvaihteesta kerran viikossa, kesän myötä tahti kiristyy ennen heinäkuun 3. päivän ensi-iltaa. Esityksiä on kaikkiaan neljätoista hieman vajaan kuukauden aikana.

Uutta Lautsiassa on esityspaikan muovaaminen uuteen uskoon, sillä katsomo siirtyy niin, että ilta-aurinko ei paista suoraan silmiin.

Musiikkikomedia Hiljainen kylätie Hauhon kesäteatterissa 3.–26.7.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset